Fanúšik Lany Del Rey pôjde za vlámanie na 84 dní do väzenia

NETKY.SK • 12 Január 2016, 15:17 • 2 min
Fanúšik Lany Del Rey pôjde za vlámanie na 84 dní do väzenia

BRATISLAVA - Fanúšik americkej speváčky Lany Del Rey pôjde za vlámanie sa do jej domu na 84 dní za mreže.

slovakia

left justify in out

Na základe súdneho rozhodnutia musí Zachary Self navštevovať rok liečebný program a nasledujúcich desať rokov sa k interpretke nesmie priblížiť. Súd dal 19-ročnému mužovi tiež päťročnú podmienku.


Fanúšika objavil vlani v novembri v garáži jeden zo stavbárov pracujúcich na rekonštrukcii domu Lany Del Rey v kalifornskom Malibu a následne zavolal políciu. Muža, ktorý ušiel, polícia neskôr chytila. Podľa vyšetrovateľov veril, že je duchovne prepojený s rodáčkou z New Yorku, ktorá nebola v čase incidentu doma. Self, ktorý speváčke ukradol knihu, sa polícii priznal, že užíva halucinogény. Podľa jeho rodiny tiež trpí bipolárnou afektívnou poruchou.


Interpretka zažila v ostatnom období niekoľko podobných nepríjemných situácií. Začiatkom novembra sa do jej domu vlámala istá Icess Floyd a strávila tam niekoľko dní. Neskôr hudobníčke ukradla dve autá. Ženu však chytili a autá vrátili majiteľke. Speváčka tiež získala súdny zákaz priblíženia sa pre dve ruské fanúšičky. Natalija Krinicina a Julija Vladimirovna Pozdina sa podľa nariadenia sudcu nesmú priblížiť na menej ako 100 yardov (91 metrov) k interpretke ani jej domu. Speváčka v súdnej žiadosti uviedla, že Rusky ju prenasledovali a na verejnosti na ňu pokrikovali. Pre vyhrážky sa dokonca presťahovala a najala si ochranku, no ženy jej nový dom rýchlo objavili, kempovali pred ním a v noci vykrikovali jej meno. Spoluautorke hitu Video Games sa tiež údajne v listoch vyhrážali, že spáchajú samovraždu.


Lana Del Rey, vlastným menom Elizabeth Woolridge Grant, debutovala v roku 2008 EP nahrávkou Kill Kill, po ktorej vydala album Lana Del Ray a.k.a. Lizzy Grant (2010). Do povedomia verejnosti sa však dostala až v roku 2011 vďaka spomínanému hitu Video Games, ktorý sa prebojoval do top 10 britského singlového rebríčka. Skladba je súčasťou jej druhej štúdiovky Born To Die (2012), ktorá obsahuje aj single Blue Jeans, National Anthem, Dark Paradise, Born To Die alebo Summertime Sadness. S tretím albumom Ultraviolence (2014) po prvý raz dobyla americký rebríček Billboard 200. Štvrtý album Honeymoon (2015) sa dostal najvyššie na druhú priečku. Speváčka už stihla získať dve BRIT Awards, Q Award, Ivor Novello Award, tri nominácie na Grammy a jednu na Zlatý glóbus.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona