Fanúšik, ktorý trafil Akinfejeva, sa prihlásil na polícii

NETKY.SK • 29 Marec 2015, 13:35 • 2 min
Fanúšik, ktorý trafil Akinfejeva, sa prihlásil na polícii

PODGORICA - Dvadsaťpäťročný fanúšik Čiernej Hory, ktorý trafil zapálenou svetlicou do hlavy brankára ruskej futbalovej reprezentácie Igora Akinfejeva počas piatkovéhu duelu kvalifikácie EURO 2016 v Podgorici, sa prihlásil na polícii.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak v sobotu večer, muž s iniciálmi L.L. predstúpil pred mužov zákona v spoločnosti svojho právnika. Informáciu pre agentúru Reuters potvrdil hovorca čiernohorského ministerstva vnútra.

 

"Identifikovali sme ho na základe videozáznamu a už od piatka bolo po ňom vyhlásené pátranie. Udal sa sám na policajnej stanici v Podgorici v sobotu o 17.45 h. V súčasnosti je vo väzbe," uvádza sa v stanovisku.

Incident sa odohral už v prvej minúte piatkového duelu, gólmana Ruska po zásahu svetlicou museli vyniesť na nosidlách a išiel na ošetrenie do nemocnice. Duel pokračoval po vyše polhodinovej prestávke. Zápas nakoniec nedohrali. V 67. minúte po nepremenenej penalte Širokova čiernohorskí fanúšikovia opäť vyčíňali, na ihrisku sa strhla mela medzi hráčmi a Dmitrija Kombarova zasiahol ďalší objekt hodený z tribún. Hlavný arbiter potom zápas predčasne ukončil za stavu 0:0.

 

Ruský futbalový zväz už podal protest proti rozhodnutiu delegátov Európskej futbalovej únie (UEFA) o pokračovaní zápasu. Rusi tvrdia, že duel mali stopnúť hneď po prvom incidente a zároveň žiadajú kontumáciu. UEFA vyhlásila, že pred štartom disciplinárneho konania si počká na vyjadrenia rozhodcov a svojich delegátov. "UEFA odsudzuje všetky druhy násilia a mrzí nás, že prišlo k takýmto incidentom v zápase kvalifikácie EURO 2016 medzi Čiernou Horou a Ruskom v Podgorici. Čakáme na oficiálne správy od delegáta a rozhodcu, po ktorých otvoríme disciplinárne konanie. Pravdepodobne v pondelok," uviedol zástupca UEFA Pedro Pinto.

 

Akinfejev utrpel otras mozgu a popáleniny na krku, informoval lekár ruského tímu Eduard Bezuglov. "Bol na pozorovaní v miestnej nemocnici, absolvoval vyšetrenie mozgu a ďalšie testy. Nie je v ohrození života. Cestoval s tímom späť do Moskvy a tam sa podrobí ďalšej rehabilitácii," povedal Bezuglov.

 

Akinfejev sa podľa vlastných slov cíti v poriadku. V oficiálnom stanovisku, ktoré zverejnila ruská federácia, ďakoval fanúšikom za podporu. "Nanešťastie takéto veci vo futbale existujú. Dúfam, že také niečo sa už nebude opakovať nikde na svete," vyjadril sa 28-ročný brankár.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies