Fanúšička vrátila Patti Smith ukradnuté osobné veci

NETKY.SK • 15 Október 2015, 15:09 • 2 min
Fanúšička vrátila Patti Smith ukradnuté osobné veci

BRATISLAVA - Fanúšička vrátila americkej speváčke a poetke Patti Smith osobné veci, ktoré jej ukradli v roku 1979. Istá Doreen Bender sa zúčastnila na stretnutí so Smith, na ktorom 68-ročná interpretka predstavovala svoje najnovšie memoáre M Train.

slovakia

left justify in out

Ako napísal jeden z návštevníkov podujatia, žena oslovila hudobníčku a oznámila jej, že jej chce vrátiť oblečenie, ktoré jej patrí. Smith na ženu zareagovala prekvapene, no potom ju vyzvala, aby vyšla na pódium a veci jej podala.


Podľa svedka udalosti Smith po nahliadnutí do tašky ostala šokovaná. Ako následne vysvetlila, počas turné v roku 1979 jej kapele ukradli dodávku, v ktorej sa nachádzali nástroje, oblečenie i osobné veci, z ktorých časť práve drží v rukách. Pred divákmi ich začala vyťahovať z tašky a rozprávať o nich. Medzi šatstvom sa nachádzalo napríklad tričko, ktoré si obliekla pri fotografovaní na titulnú stránku magazínu Rolling Stone alebo obľúbené tričko s fotografiou Keitha Richardsa. Keď napokon z tašky vytiahla šatku, rozplakala sa. Išlo totiž o dar od jej zosnulého brata.


Hoci sa diváci a diváčky neskôr začali pýtať, ako sa šatstvo dostalo k Bender, Smith ich zastavila s vyhlásením, že to nechce vedieť, len je vďačná, že ho má naspäť. Bender pre denník Chicago Tribune povedala, že veci mala od priateľa, ktorý pracoval pre sťahovaciu firmu. “Pomyslela som si ’O môj Bože!’, toto je jej oblečenie a stále je na ňom jej pot,” povedala. “Pocit, že urobíte svojho hrdinu šťastným, bola to udalosť. Vrchol môjho života,” uviedla tiež.


Patricia Lee "Patti" Smith sa narodila 30. decembra 1946. V roku 1975 vydala debutovú štúdiovku Horses, ktorú americký dvojtýždenník Rolling Stone zaradil na 44. priečku rebríčka 500 najlepších albumov všetkých čias. Na konte má tiež nahrávky Radio Ethiopia (1976), Easter (1978), Wave (1979), Dream of Life (1988), Gone Again (1996), Peace and Noise (1997), Gung Ho (2000), Trampin' (2004), Twelve (2007) a zatiaľ poslednú Banga (2012). K jej najznámejším skladbám patria napríklad Gloria, Redondo Beach, Birdland, Free Money, Pissing in a River, Because the Night, Rock N Roll Nigger, Dancing Barefoot či People Have the Power. V roku 2010 vydala memoáre Just Kids, ktoré vyšli v českom preklade pod názvom Just Kids: Vždyť jsou to jen děti (2011). Vďaka publikácii, v ktorej spomína najmä na vzťah s už zosnulým fotografom Robertom Mapplethorpeom, získala aj prestížnu National Book Award. Od roku 2007 je členkou Rock'n'rollovej siene slávy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona