Fanúšikovia sa zhromaždili pred premiérou posledného "Harryho Pottera"

NETKY.SK • 8 Júl 2011, 10:27 • 2 min
Fanúšikovia sa zhromaždili pred premiérou posledného "Harryho Pottera"

Fanúšikovia sa zhromaždili pred premiérou posledného "Harryho Pottera"

slovakia

left justify in out

img

Tisíce fanúšikov čarodejníckeho učňa Harryho Pottera sa utáborili v centrálnom Londýne pred dnešnou svetovou premiérou záverečného filmu zo slávnej série. Niektorí sú tam už od pondelka 4. júla.
      Fanúšikovia v dobrej nálade odolávali dažďu, v ktorom sa v noci nadnes takmer ani nedalo spať, a ukrývali sa pod veľkými dáždnikmi, aby si zabezpečili miesto na Trafalgarskom námestí. Filmové hviezdy sa tu totiž prejdú po červenom koberci pred kinom, kde bude mať premiéru film "Harry Potter a Dary smrti II".
      Skupina dievčat kričala od vzrušenia, keď jedna druhej maľovali tvár červenou a zlatožltou farbou, ktoré symbolizujú Chrabromil - jednu zo štyroch fakúlt Rokfortskej strednej školy čarodejníckej, ktorú navštevujú obľúbení hlavní hrdinovia potterovskej série.
      Niektorí fanúšikovia pricestovali do Londýna zďaleka. Skupina mexických obdivovateľov držala nad hlavou svoju štátnu zástavu a pútač vychvaľujúci autorku knižnej série o Harrym Potterovi, Britku Joanne K. Rowlingovú. Ďalšími oddanými fanúšikmi boli napríklad Američania z Las Vegas.
      Na Slovensku sa bude posledná časť filmovej série premietať od štvrtka 14. júla.
      Dobrodružstvá Harryho Pottera sa budú digitalizovať, oznámila koncom júna spisovateľka Rowlingová dobrú správu. Od októbra sa začnú predávať v elektronickej verzii, ako e-knihy, informovala na tlačovej konferencii v Londýne.
      Všetkých sedem kníh bude dostupných v audioverzii ako e-kniha vo viacerých jazykoch prostredníctvom novej webovej stránky www.pottermore.com. Stránka začne fungovať 31. júla.
      Rowlingová prišla s novým webom necelý mesiac pred premiérou záverečného filmu z potterovskej série. Rowlingovej siedma, záverečná kniha - Harry Potter a Dary smrti - vyšla po anglicky v roku 2007.
      Kníh s Harrym Potterom sa vo svete predalo asi 450 miliónov výtlačkov, knihy boli sfilmované a dokonca podľa nich vznikli tematické zábavné parky. Magazín Forbes označil Rowlingovú za jednu z najbohatších žien v Británii, jej majetok odhadol na miliardu dolárov (asi 700.000 eur).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies