Fanúšikom hokeja spríjemnia cestu vlakom stewardky

NETKY.SK • 28 Apríl 2011, 11:44 • 2 min
Fanúšikom hokeja spríjemnia cestu vlakom stewardky

Fanúšikom hokeja spríjemnia cestu vlakom stewardky

slovakia

left justify in out

img

Stewardky vo vlakoch, kyvadlová doprava z viedenských letísk na Slovensko a špeciálny 19-dňový celosieťový cestovný lístok prichystala Železničná spoločnosť Slovensko (ZZSK) pre svojich pasažierov v súvislosti s hokejovým šampionátom.
      Služby "vlakušiek", ktorými sa železnice inšpirovali v Českej republike a sú už v Európe bežnou záležitosťou, budú zatiaľ testovať tri mesiace. "Stewardky predstavujú individuálny prístup k cestujúcim a novú kvalitu služby," priblížil dnes riaditeľ úseku obchodu železníc Igor Chovanec.
      Na každé IC nasadia železnice jednu stewardku, ktorá sa bude venovať prednostne cestujúcim v 1. triede. V prípade, že ich obslúži, tak bude k dispozícii aj v 2. triede. Stewardky, ktorých je šesť, si železnice zatiaľ externe najímajú, mesačne ich služba stojí necelých 10.000 eur.
      Železnice sa chcú na viedenskom Schwechate zamerať na fanúšikov a ponúknuť im hneď cestovný lístok až do Košíc. Podľa Chovanca cieľom je "odchytávať" fanúšikov, aby si vybrali slovenské vlaky, nie konkurenciu. Vo Swechate budú mať železnice pripravený prezentačno-predajný stánok spolu so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch. Cestujúci budú na Slovensko dovezení kyvadlovou dopravou.
      "Predpokladáme, že fanúšikovia zo zahraničia, ale i z domova pocestujú za zápasmi vlakom na trase medzi Bratislavou a Košicami," zhodnotil predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Pavel Kravec. Vedenie ZSSK zároveň mrzí, že ich spoločnosť sa nestala počas majstrovstiev sveta oficiálnym dopravcom.
      Železnice nápor cez majstrovstvá očakávajú a pripravili sa naň. ZSSK vypraví mimoriadne vlaky z Bratislavy do Žiliny 15 minút pred polnocou v dňoch, keď bude hrať večerné zápasy slovenský tím.
      Podľa Chovanca sú však pripravení zareagovať na zvýšený záujem o cestovanie. "Podľa požiadaviek a vývoja situácie vypravíme posilové alebo mimoriadne spoje." Železnice vyjdú v ústrety aj českým fanúšikom, posilnia spoje aj do Prahy.
      Sieťový lístok viazaný na meno fanúšika platný počas celého šampionátu na Slovensku stojí pre prvú triedu 99 eur, za druhú triedu zaplatia cestujúci 89 eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies