Fantastický vstup Žilinčanov do novej sezóny

NETKY.SK • 5 Júl 2013, 11:38 • 2 min
Fantastický vstup Žilinčanov do novej sezóny

KUTAISI - Fantastickým spôsobom vstúpili do novej súťažnej sezóny futbalisti MŠK Žilina. "Šošoni" zvíťazili vo štvrtkovom prvom zápase 1. predkola Európskej ligy UEFA na ihrisku gruzínskeho tímu Torpedo Kutaisi jednoznačne 3:0, hoci po prvej štyridsaťpäťminútovke bol ešte bezgólový stav.

slovakia

left justify in out

Dva góly Tomáša Majtána a presný zásah Róberta Picha v druhej časti však znamenali jednoznačné víťazstvo hostí.

"V prvom polčase sme sa ešte nedokázali presadiť. V kabíne nám tréner povedal, čo máme zmeniť, lepšie sme sa pohybovali a dávali si presnejšie prihrávky. Snažil som sa organizovať hru a po čase som mal opäť z futbalu radosť. Dali sme krásne góly a môžeme sa tešiť na odvetu. Verím, že postúpime ďalej," povedal pre oficiálnu stránku šesťnásobného slovenského šampióna legionár z Beninu Babatounde Issiaka Bello. 

Pre mužstvo spod Dubňa je pozitívne, že na začiatku ročníka 2013/2014 sa ukázalo vo výbornej streleckej forme a nepokračuje v matných výkonoch z uplynulej corgoňligovej sezóny. Žilinčania na prelome rokov ťahali nepríjemnú sériu, keď od konca októbra 2012 do konca marca 2013 skórovali len v jedinom z desiatich ligových duelov. V Gruzínsku sa dvoma gólmi blysol T. Majtán, ktorý časť uplynulej sezóny strávil na hosťovaní v Baníku Ostrava. "Teší ma výkon z druhého polčasu. Góly sú výsledkom tímovej práce, mám z nich radosť, že pomohli mužstvu, ktoré má pred odvetou dobré šance. Musíme to však o týždeň vo štvrtok ešte potvrdiť," cituje www.mskzilina.sk slová 26-ročného útočníka. 

Svojich zverencov pochválil za výkon hlavný tréner Žilinčanov Adrián Guľa, ktorý v minulom ročníku priviedol AS Trenčín k pozoruhodnému tretiemu miestu v najvyššej slovenskej súťaži. "Chlapci podali tímový výkon a boli dostatočne efektívni v koncovke proti technickému a húževnatému súperovi. Bolo dôležité, že sme hrali dostatočne kompaktne a udreli sme z pekných a veľmi rýchlych akcií. Zápas sme rozhodli pracovitosťou, tímovosťou a efektivitou. Aj keď je to výborný výsledok, pred odvetou musíme byť pozorní," upozornil 38-ročný kouč. 

Odveta je na programe budúci štvrtok 11. júla pod Dubňom s úvodným výkopom o 17.30 h. Postupujúci sa v 2. predkole kontinentálneho pohára číslo dva stretne so slovinským tímom Olimpija Ľubľana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies