Fantastický úspech Rehák Štefečekovej a Erika Vargu! V tímovom mixe získali zlato a vyrovnali svetový rekord

NETKY.SK • 7 September 2018, 14:18 • 2 min
Fantastický úspech Rehák Štefečekovej a Erika Vargu! V tímovom mixe získali zlato a vyrovnali svetový rekord

Čchangwon - Slovenskí reprezentanti v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková a Erik Varga vybojovali na 52. MS v juhokórejskom Čchangwone zlato v súťaži miešaných tímov v trape. V piatkovom finále trafili 45 z 50 terčov a suverénne triumfovali pred ruskou dvojicou Jekaterina Rabajová a Alexej Alipov (40), bronz si vystrieľali Briti Kirsty Barrová a Aaron Heading (33).

slovakia

left justify in out

Slovenské duo sa vo výbornom svetle predviedlo už v kvalifikácii, v ktorej nástrelom 146 bodov vyrovnalo kvalifikačný svetový rekord v mix trape. Rehák Štefečeková trafila 72 (25-25-22) a Varga 74 (25-24-25) terčov. Do šesťčlenného finále postúpili z druhého miesta, keď získali rovnaký počet bodov ako prví Rusi.

 

Vo finále začali Slováci skvele, bez zaváhania zostrelili prvých 16 terčov. Do vedenia sa dostali po druhom výstrele v druhej položke, v ktorej Rusi minuli. Rehák Štefečeková s Vargom potom už svoje vedenie bezpečne strážili až do konca, napokon zvíťazili s náskokom piatich terčov.

 

"Je ťažké opísať to slovami. Myslím, že medaila hovorí sama za seba. Ani sme nedúfali, že tento šampionát môže byť pre nás taký úspešný. Je veľmi dôležité, že sme získali ďalšiu miestenku na OH do Tokia 2020 a v tejto disciplíne tam môžu štartovať dva slovenské tímy," povedala pre stránku Medzinárodnej federácie športovej streľby (ISSF) Rehák Štefečeková.

 

"Bola to pre mňa veľmi náročná súťaž, pretože pre zranenie ramena som vynechal celú predchádzajúcu sezónu a stále v ňom pociťujem bolesť. Veľa dlhujem svojej manželke, ktorá so mnou všade cestuje a stará sa o mňa pred každými pretekmi," doplnil ju Varga.

 

výsledky

mix trap - finále: 1. Zuzana REHÁK ŠTEFEČEKOVÁ, Erik VARGA (SR) 45 (v kvalifikácii 146 – vyrovnaný svet. rekord), 2. Jekaterina Rabajová, Alexej Alipov (Rus.) 40 (146 - vyrovnaný svet. rekord), 3. Kirsty Barrová, Aaron Heading (V.Brit.) 33 (141+7), ..., kval.: 39. Jana ŠPOTÁKOVÁ, Michal SLAMKA (SR) 131

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies