Fantastický súboj o veľký góbus vyhrala Fenningerová

NETKY.SK • 22 Marec 2015, 14:07 • 2 min
Fantastický súboj o veľký góbus vyhrala Fenningerová

MERIBEL - Celkovou víťazkou Svetového pohára v alpskom lyžovaní sa druhýkrát v kariére stala Anna Fenningerová.

slovakia

left justify in out

Fantastický súboj o veľký glóbus vygradoval aj v úplne posledných pretekoch sezóny a vo finálovom obrovskom slalome vo francúzskom Meribeli 25-ročná Rakúšanka víťazstvom aj formálne potvrdila zisk malého glóbusu za technicky najnáročnejšiu alpskú disciplínu.

 

Fenningerová vyhrala s náskokom 38 stotín pred svojou krajankou Evou Mariou Bremovou, tretia skončila Slovinka Tina Mazeová (+0,46 s), ktorej celkový primát unikol o 22 bodov. Fenningerová v 1. kole predstihla svoju prenasledovateľku o 27 stotín a viedla práve pred ňou. Tento stav by na konci súťaže znamenal, že Fenningerová by svoj veľký glóbus obhájila s minináskokom dvoch bodíkov, lebo pred vyvrcholením celej zimy SP mala na Mazeovú stratu 18 bodov. Fenningerová bola aj na kurze zisku malého glóbusu za technicky najnáročnejšiu disciplínu. Stratiť by ju mohla iba pri absencii bodovania vo finálovej súťaži a pri víťazstve svojej krajanky Evy Marie Bremovej, ktorá bola po 1. kole tretia (+0,43 s). V druhej jazde Bremová zašla vynikajúci čas, ktorý Mazeová neprekonala, ale Fenningerová v boji na dvoch frontoch udržala nervy a s prehľadom dominovala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies