Fantastický Sagan: Vyhral 1. etapu Troch dní v Belgicku

NETKY.SK • 26 Marec 2013, 17:00 • 2 min
Fantastický Sagan: Vyhral 1. etapu Troch dní v Belgicku

OTTEGEM - Slovenský cyklista Peter Sagan potvrdil svoju výbornú formu a dominanciu v pelotóne aj v úvodnej etape pretekov Tri dni De Panne - Koksijde, ktorá viedla z Middelkerke do Zottegemu a merala 199,8 km.

slovakia

left justify in out

 Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale zopakoval v prvej etape podujatia svoje víťazstvo z vlaňajška. V záverečnom súboji desaťčlennej skupiny zdolal Sagan Francúza Arnauda Demareho, na treťom mieste prišiel do cieľa Alexander Kristoff z Nórska. Za pódiom na 4. pozícii finišoval Sylvain Chavanel, ktorý v Belgicku obhajuje vlaňajšie prvenstvo.

O výsledkoch etapy sa rozhodovalo v posledných dvadsiatich kilometroch. O dva nástupy sa pokúsil Peter Sagan, vždy ich zachytil Chavanel. Pelotón sa definitívne roztrhal asi 8 km pred páskou a vedúca skupina bojovala o prvenstvo. Žilinčan Sagan sa stal vďaka triumfu v cieli prvým lídrom trojdňového podujatia. Sagan dosiahol v sezóne 2013 už siedmy triumf, dvakrát vyhral etapy na Okolo Ománu i Tirreno - Adriatico, presadil sa aj na GP Citta di Camaiore a Gent - Wevelgem. 

Výsledky - cyklistické preteky Tri dni De Panne - Koksijde 2013: 
1. etapa (Middelkerke - Zottegem, 199,8 km): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 5:00:27 h, 2. Arnaud Demare (Fr.) FDJ, 3. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša, 4. Sylvain Chavanel (Fr.) Omega Pharma-Quick Step, 5. Oscar Gatto (Tal.) Vini Fantini-Selle Italia, 6. Niki Terpstra (Hol.) Omega Pharma-Quick Step všetci čas ako víťaz 

Poradie po 1. etape: 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 5:00:17 h, 2. Arnaud Demare (Fr.) FDJ +4 s, 3. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša +6, 4. Sylvain Chavanel (Fr.) Omega Pharma-Quick Step, 5. Oscar Gatto (Tal.) Vini Fantini-Selle Italia, 6. Niki Terpstra (Hol.) Omega Pharma-Quick Step všetci +10.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona