Fantastický Procházka prepísal históriu a stal sa šampiónom UFC!

NETKY.SK • 12 Jún 2022, 13:25 • 2 min
Fantastický Procházka prepísal históriu a stal sa šampiónom UFC!

SINGAPÚR — Českí a slovenskí fanúšikovia bojových športov majú dôvod na radosť. Dvadsaťdeväťročný Jiří Procházka sa pred niekoľkými hodinami vyšplhal na Olymp v najprestížnejšej MMA organizácii na svete UFC a získal titul v poloťažkej váhe.

slovakia

left justify in out

„Samuraj“ získal titul ako vôbec prvý Čech v histórii spoločnosti a víťazstvo bolo o to sladšie, že sa zrodilo v zápase s veteránom Gloverom Teixeirom, ktorého český bojovník prinútil vzdať sa v 5. kole po aplikovaní chvatu rear naked choke. Hoci sa očakávala jeho dominancia v postoji, Procházka napokon uspel na zemi a súboj s Brazílčanom bol okamžite označený za jeden z najlepších titulových duelov v histórii organizácie.

 

 

„Nikdy som si nemyslel, že je tak dobré v zápase nemyslieť. Mal som predviesť lepší výkon, za to sa ospravedlňujem. Nabudúce budem rozhodne lepší. Bol som pripravený ukončiť ho. Je jedno, aké je kolo, kľudne piate. Je jedno, aká je to technika. V zápase som si poškodil ľavú ruku, myslím si, že s ňou nie je niečo v poriadku. To škrtenie ku mne prišlo samé. Proste som si len vychytal moment a užil si ho. Naskytla sa mi príležitosť a ja som ju využil. Zmocniť sa titulu je krásny pocit. Som vďačný, ale v súboji som bol občas príliš lenivý. Mohol som to ukončiť. Bola to skutočná vojna, Glover je skutočný bojovník a to sa mi páči,“ reagoval nový šampión po zápase.

 

 

Za zmienku stojí predovšetkým fakt, že Teixeiru predtým nikto nedokázal uškrtiť. „Bolo veľmi ťažké udržať toho chalana na zemi, je tam mimoriadne šikovný. Dal som do toho všetko. Nebudem sa vyhovárať, ale mám za sebou ťažké zhadzovanie. Ale ani o tom nebudem hovoriť. Jirko ma trafil niekoľkokrát na telo, čo mi vzalo vietor z plachiet. Budem úprimný, bol som úplne hotový. Čo bude ďalej? Vyzeral som zle? Potom budem pokračovať,“ dodal Teixeira a vzápätí sa na sociálnych sieťach zmienil o možnej odvete.

 

 

Hlavný ťahák turnaja UFC 275 sledoval na diaľku aj prezident Dana White, ktorý v Miami oslavoval 21. narodeniny svojho syna a po triumfálnom víťazstve Procházku nešetril na adresu oboch bojovníkov chválou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies