Senzačný debut Dúbravku proti ManUtd! Fanúšikovia si ho nevedia vynachváliť

NETKY.SK • 12 Február 2018, 11:59 • 2 min
Senzačný debut Dúbravku proti ManUtd! Fanúšikovia si ho nevedia vynachváliť

Newcastle - Slovenský futbalový reprezentačný brankár Martin Dúbravka debutoval v drese anglického klubu Newcastle United. Premiérový štart si pripísal v nedeľňajšom domácom zápase 27. kola tamojšej Premier League proti Manchestru United, hostitelia zvíťazili 1:0 a 29-ročný gólman k tomu prispel čistým kontom.

slovakia

left justify in out

Jediný gól duelu strelil v 65. min škótsky reprezentant Matt Ritchie, presadil sa strelou zvnútra šestnástky. Dúbravka sa vyznamenal predovšetkým v 35. min, keď zneškodnil nájazd Anthonyho Martiala. V druhom polčase mu pri príležitostiach zverencov Josého Mourinha pomohli aj spoluhráči.

 

Španielsky tréner Newcastlu Rafael Benítez dal Dúbravkovi v základnej zostave prednosť pred Karlom Darlowom, v otváracej jedenástke "červených diablov" nechýbali Alexis Sánchez, Romelu Lukaku či Paul Pogba. Newcastle sa ziskom troch bodov dostal zo zostupového pásma, vyšvihol sa o päť pozícií a patrí mu 13. priečka; na konte má 28 bodov (bilancia 7-7-13). ManUtd figuruje na 2. mieste.

 


"Bol to úžasný zápas. Bolo pre nás dôležité, aby sme získali tri body. Všetci sme veľmi šťastní," citoval slová Dúbravku internetový portál insidefutbol.com. "Snažil som sa sústrediť na zápas a premýšľať, ako by som tímu pomohol v kritických situáciách," dodal 29-ročný slovenský reprezentant, ktorý v stretnutí predviedol niekoľko brilantných zákrokov.

 

Dúbravka, ktorý prišiel do Anglicka zo Sparty Praha na hosťovanie do konca sezóny, krotí špekulácie o podpise riadnej zmluvy. Tie sa rozprúdili bezprostredne po vydarenej premiére. "Uvidíme, čo sa stane v lete. Snažím sa ukázať, že si tu zaslúžim byť," zakončil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies