Fankluby Freiburgu odsúdili tých, čo sa vysmievali Guédému

NETKY.SK • 26 Február 2015, 13:19 • 2 min
Fankluby Freiburgu odsúdili tých, čo sa vysmievali Guédému

FREIBURG 26. februára (SITA) - Druženie fanklubov nemeckého futbalového klubu SC Freiburg sa jednoznačne postavilo za slovenského reprezentanta Karima Guédého, ktorému sa niekoľkí priaznivci tímu vysmievali pred sobotným stretnutím 22. kola proti Hoffenheimu (1:1).

slovakia

left justify in out

Dôvodom ich posmeškov je pretrvávajúcególové mlčanie 30-ročného záložníka s togskými koreňmi, ktorý nastupuje v útoku, ale súperovu sieť nenapol už vyše 1300 minút.

 

"Jednomyseľne odsudzujeme toto správanie. Fanklubom je ľúto, že severná tribúna štadióna sa čoraz častejšie stáva miestom na sebaprezentáciu jednotlivcov," uvádza sa okrem iného v spoločnom stanovisku skupín priaznivcov, ktoré priniesol denník Bild. 

 

Kapitán tímu Julian Schuster kvituje tento postoj fanklubov. "Je dobré, že tak veľa fanúšikovských vetiev odsudzuje takéto konanie, nestotožňuje sa s ním a chce pomôcť zabezpečiť, aby sa už neopakovalo," povedal. 

 

Bývalý hráč Petržalky či Slovana Bratislava Guédé pôsobí vo Freiburgu od januára 2012. V 63 bundesligových vystúpeniach dal hamburský rodák 6 gólov. V 12 tohtosezónnych vystúpeniach dosiahol dve gólové asistencie. Tímu patrí 18. priečka v tabuľke a nevyhne sa boju o záchranu, v sobotu nastúpi v Leverkusene. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies