Fanatizmus iba v Islame? Omyl! Južnou Kóreou otriasa náboženská vojna kresťanských cirkví

NETKY.SK • 14 Február 2018, 09:34 • 2 min
Fanatizmus iba v Islame? Omyl! Južnou Kóreou otriasa náboženská vojna kresťanských cirkví

SOUL – Náboženský fanatizmus a snaha donútiť ľudí k podriadeniu sa určitej ideológii či náboženskému vyznaniu, nie je problém iba v moslimskej kultúre, ale aj iných náboženstiev.

slovakia

left justify in out

V Indii hinduizmus, v Barme budhizmus a v Južnej Kórei evanjelické kresťanstvo. Prejavy náboženského fanatizmu a intolerancie inak uvažujúcich ľudí pozná aj katolícka cirkev už z dávnej minulosti. Tá má žiaľ aj v súčasnosti problém prijať ľudí s iným vierovyznaním a akceptáciou iného Boha. Niekedy sa dokonca aj uchyľujú k použitiu násilia či donucovacím prostriedkom tak, ako to poznáme z islamu. Pravdepodobne najtragickejším príkladom je situácia v Južnej Kórei, o ktorej sa v našej spoločnosti veľmi nehovorí, jedine ak tak v súvislosti s prebiehajúcimi ZOH 2018 v Pchjongjangu.

 

V Južnej Kórei dochádza v spoločnosti k opakovaným vyostreným sporom medzi dvoma nábožensky vymedzenými skupinami. Na jednej strane stojí nová cirkev Sinčchodži a na druhej strane sú ostatné kresťanské cirkvi, najmä Kresťanská rada Kórei. A práve obeťou tohto zápasu sa stala aj mladá Juhokórejčanka Koo Ji In, ktorá bola údajne zavraždená vlastnou rodinou pri pokuse o jej únos zo sekty. Dôvodom smrti malo byť, že Koo chcela konvertovať na inú vieru.

 

img

 

Český religionista Zdeněk Vojtíšek, ktorý sa venuje štúdiu rôznych kultov, siekt a nových náboženských hnutí uviedol, že o smrti úbohej Koo Ji In nie sú žiadne záznamy ani podrobnejšie informácie, no ak sú pravdivé, vyvolávajú zreteľné indície k tomu, že to čo sa dialo v minulosti v Európe, môže existovať aj dnes. V západných spoločnostiach sa od 70. do 90. rokov 20. storočia ilegálne vykonávala nezákonná a nevedecká procedúra, tzv. deprogramovanie.

 

Je teda možné, že niečo obdobné sa deje práve v Južnej Kórei. Novodobá cirkev Sinčchodži je ostatnými cirkvami označovaná za agresívnu a vďaka zatajovaniu a mnohým šíreným klamstvám aj za podvodnú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies