Fámy o ďalšom zemetrasení vyvolali davovú paniku na univerzite v Afganistane

NETKY.SK • 28 Október 2015, 11:27 • 2 min
Fámy o ďalšom zemetrasení vyvolali davovú paniku na univerzite v Afganistane

KÁBUL - Dvadsaťsedem univerzitných študentov utrpelo dnes zranenia na východe Afganistanu, keď fámy o ďalšom zemetrasení vyvolali paniku a tlačenicu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na prorektora univerzity v Nangarháre.

slovakia

left justify in out

"Študenti sa zobudili na krik, že nastalo ďalšie zemetrasenie, a začali vybiehať von z internátnych izieb." Vážne zranenia utrpeli iba traja študenti, ostatní majú menšie zranenia, dodal prorektor.

 

Všetkých študentov odviezli do štátnej nemocnice v provincii Nangarhár a 24 z nich po dvoch hodinách prepustili. Traja vážne zranení študenti sú stále hospitalizovaní.

 

Afganistan zasiahlo v pondelok tento týždeň silné zemetrasenie s magnitúdou 7,5. Zahynulo pri ňom najmenej 115 ľudí a zranenia utrpelo ďalších 500 osôb. Otrasy zničili vyše 7000 domov na severe a severovýchode krajiny.

Pondelkové zemetrasenie usmrtilo aj 258 ľudí v Pakistane. Tri osoby zomreli v indickej časti regiónu Kašmír.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies