Famózny Stoch zariadil remízu na pôde Schalke, Arsenal vyhral v Istanbule 3:0

NETKY.SK • 22 August 2013, 06:25 • 2 min
Famózny Stoch zariadil remízu na pôde Schalke, Arsenal vyhral v Istanbule 3:0

BRATISLAVA - Slovenský krídelník Miroslav Stoch zariadil pre grécky PAOK Solún prekvapujúcu remízu 1:1 na pôde bundesligového Schalke 04 v prvom zápase play off futbalovej Ligy majstrov 2013/2014. Stoch sa presadil v druhom polčase technickou strelou spoza šestnástky a jeho tím je tak o krok bližšie k účasti v skupinovej fáze prestížnej súťaže.

slovakia

left justify in out

PAOK, ktorý v Lige majstrov po verdikte UEFA nahradil pre korupciu suspendovaný ukrajinský Metalist Charkov, naznačil v úvode svoje ofenzívne chúťky sériou rohových kopov, potom ale prevzal iniciatívu domáci favorit. Schalke z prevahy vyťažilo po polhodine hry gól po prízemnej strele Jeffersona Farfana zvnútra šestnástky, lopte do siete pomohla aj konštrukcia bránky. Tribúny ale v 73. minúte umlčal Stoch, keď si typickým spôsobom posunul loptu do stredu ihriska a parádnou strelou k vzdialenejšej žrdi vyrovnal na 1:1.

Cennú remízu vybojoval so spoluhráčmi aj slovenský gólman Dušan Kuciak, ktorého Legia Varšava pôjde do domácej odvety spokojnejšia po výsledku 1:1 na štadióne Steauy Bukurešť. Aktívnejších domácich síce v prvom polčase poslal po brejku do vedenia Federico Piovaracci, v druhom polčase ale vyrovnal Jakub Kosecki a Kuciak potom zneškodnil viacero šancí rumunského tímu na víťazný gól.

V šlágri večera Arsenal Londýn dokázal vydolovať jasný triumf 3:0 na horúcej pôde Fenerbahce Istanbul. "Kanonieri" si výrazným spôsobom zažiadali o postup ďalej vďaka presným zásahom Kierana Gibbsa, Aarona Ramseyho a penalte Oliviera Girouda v druhom polčase. 

Premožiteľ bratislavského Slovana Ludogorec Razgrad prehral doma s FC Bazilej 2:4. Bulhari otočili z 0:1 na 2:1 vo svoj prospech, ale napokon sa tešili skúsenejší hostia. Chorvátsky majster Dinamo Záhreb nedokázal prekonať pevnú obranu Austrie Viedeň ani raz a po chybách v obrane pred vlastnými fanúšikmi prehral 0:2.

Odvety play off sú na programe 27., resp. 28. augusta, neúspešní z nich sa presunú do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA.

Dinamo Záhreb (Chor.) - Austria Viedeň (Rak.) 0:2 (0:0) 
Góly: 68. Leovac, 75. M. Stankovič, ČK: 71. Ante Rukavina (Dinamo) 

Ludogorec Razgrad (Bul.) - FC Bazilej (Švaj.) 2:4 (1:1) 
Góly: 23. Marcelinho, 50. I. Stojanov - 12. a 59. Salah, 64. Sio, 83. Schär (z pok. kopu), ČK: 83. Júnior Caicara (Razgrad) 

Steaua Bukurešť (Rum.) - Legia Varšava (Poľ.) 1:1 (1:0) 
Góly: 34. Piovaccari - 53. Kosecki 
Dušan Kuciak (Legia) odchytal celý zápas a v 78. min dostal žltú kartu. 

Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.) - PAOK Solún (Gréc.) 1:1 (1:0) 
Góly: 32. Farfán - 73. STOCH 
Miroslav Stoch (PAOK) odohral celý zápas, skóroval a v 17. min dostal žltú kartu. 



Fenerbahce Istanbul (Tur.) - FC Arsenal (Angl.) 0:3 (0:0) 
Góly: 51. Gibbs, 64. Ramsey, 77. Giroud (z pok. kopu) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies