Falzifikáty za vyše milióna eur skončili v spaľovni

NETKY.SK • 28 November 2013, 14:34 • 2 min
Falzifikáty za vyše milióna eur skončili v spaľovni

BRATISLAVA - Falzifikáty značkových tenisiek a textilu skončili dnes v bratislavskej spaľovni. Ak by sa fejky dostali na trh a predávali sa ako originálne výrobky, škody by sa vyšplhali na 1 046 000 eur. Tenisky koncom februára zaistili colníci v Dunajskej Strede.

slovakia

left justify in out

Tovar odoslaný z Poľska smeroval podľa dokladov na maďarský trh. Pod dohľadom colníkov zošrotovali a spálili 32 393 párov tenisiek označených ako Adidas. Poľský prepravca prevážal aj falošný textil. Išlo o šály, košele, svetre a bundy - napodobneniny značiek Burberry, Tommy Hilfiger a Abercrombie & Fitch. Veci ešte vlani v novembri zaistili colníci pri kontrolnej akcii na diaľnici D2 pri Brodskom. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna, colné predpisy umožňujú finančnej správe zaistený tovar zničiť alebo poskytnúť na humanitárne účely, avšak až po splnení zákonom stanovených kritérií. V tomto prípade poskytnutie tovaru na humanitu vylúčili, keďže nebolo vydané právoplatné rozhodnutie súdu, že ide o falzifikát. Likvidáciou sa zároveň zabránilo potenciálnemu nebezpečenstvu ohrozenia zdravia a bezpečnosti spotrebiteľa, falzifikáty totiž môžu obsahovať karcinogénne látky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona