Falošný syn obral dôchodkyňu o tisíce eur

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 12:24 • 2 min
Falošný syn obral dôchodkyňu o tisíce eur

BRATISLAVA/HRIŇOVÁ - Policajti odhalili podvodníka, ktorý o poriadnu sumu okradol 77-ročnú dôchodkyňu z Hriňovej v okrese Detva. Dvadsaťštyriročný Tomáš z Lučenca už čelí obvineniu z podvodu.

slovakia

left justify in out

Na tento podvod mu stačil iba telefón. Žena totiž uverila tomu, že hovorí so svojím synom. Zmenený hlas jej vysvetlil tým, že jej chorý a berie antibiotiká. Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, chcel pôžičku na kúpu domu a pre peniaze mal prísť údajný predávajúci.

 

Po telefonických inštrukciách dôchodkyňa neznámemu mužovi odovzdala 4 000 eur. Až na druhý deň zavolala svojmu skutočnému synovi, aby zistila ako dopadol s kúpou nehnuteľnosti a vtedy pochopila, že ju oklamali. Obvinený mladík už bol v minulosti dvakrát trestaný a tohto činu sa dopustil v podmienke za krádež. V súčasnosti je vo výkone trestu za lúpež, ktorú taktiež spáchal na tzv. chránenej osobe. Za tento čin mu hrozí trest na jeden až päť rokov. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona