Falošný profesor zneužil stovky dievčat, na oklamanie mu stačil biely plášť

NETKY.SK • 12 Január 2018, 12:36 • 2 min
Falošný profesor zneužil stovky dievčat, na oklamanie mu stačil biely plášť

VARŠAVA – Poľská spoločnosť je pobúrená. Na verejnosť sa dostal prípad, kedy falošný profesor, v skutočnosti starec na dôchodku, obťažoval študentky na miestnych univerzitách pod zámienkou vedeckých experimentov.

slovakia

left justify in out

Tento chlipník má pravdepodobne na svedomí aj jedno sexuálne znásilnenie. V čase, keď sa tento „profesor“ po prvý krát postavil pred súd, bola už väčšina jeho prečinov odmlčaná a tak si žiaľ odpyká len 6 rokov a 6 mesiacov za mrežami. „Keď o prípade informovali média, na polícii sa prihlásilo celkom 430 žien, ktoré boli v styku s falošným profesorom. Ukázalo sa, že Janusz K. obťažoval ženy pod zámienkou výskumu už 40 rokov!“ informoval poľský denník Gazeta Wyborcza.

 

Celý škandál okolo tohto 73-ročného muža prepukol až v roku 2015, kedy sa na polícii prihlásila jedna z jeho obetí. Tá uviedla, že tento falošný profesor antropológie ju pod zámienkou výskumu donútil k sexuálnym aktivitám. Za mrežami skončil o 3 týždne neskôr, keď bol prichytený na pôde univerzity.

 

Aj napriek tomu, že tento muž v školstve nikdy nepôsobil, jeho herecký výkon bol taký presvedčivý, že celých 40 rokov nerušene vykonával nekalú činnosť a krivdy na študentkách, ktoré sa zo strachu o svoju budúcnosť, nikdy neprihlásili na polícii. Jediné čo potreboval bol biely plášť. Svojej obeti sa predstavil ako profesor a ponúkol jej spoluprácu na výskume. Každý jeden prípad sa začínal rovnako, študentka najprv vyplnila dotazník. Začal mierne, no postupom času sa jeho správanie zhoršovalo, pričom najmenej jeden prípad skončil sexuálnym znásilnením.

 

Počas pojednávania starec pôsobil dojmom, že sa len tak tak drží pri živote, no to bol len jeho ťah, ako obmäkčiť sudkyňu. Tvár si zakryl do chirurgickej masky a nasadil slnečné okuliare. Pri vynesení rozsudku sa takmer zosypal. Pre novinármi neustále opakoval, že je nevinný a zľahčoval výpovede jeho obetí. Zatiaľ nie je jasné či sa proti rozsudku odvolá. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies