Falošnú bombu na Old Trafforde zabudli po cvičnom zásahu

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 10:27 • 2 min
Falošnú bombu na Old Trafforde zabudli po cvičnom zásahu

MANCHESTER - Odklad nedeľňajšieho stretnutia záverečného 38. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže medzi domácim Manchestrom United a Bournemouthom spôsobila realistická napodobenina bomby.

slovakia

left justify in out

Niet sa čo diviť, že vyzerala na nerozoznanie od originálu, veď pochádzala zo simulovaného zásahu bezpečnostných zložiek za účasti špeciálne cvičených psov a na jednej z toaliet Old Traffordu ju tam zabudla súkromná firma, ktorá sa na tréningu podieľala. Manchester United vinou jej nedbanlivosti uzavrie sezónu až v utorok od 21.00 h.

 

Polícia najskôr informovala, že na štadióne sa našlo zariadenie, ktoré pripomínalo bombu a bolo "neuveriteľne realistické", no nebolo schopné výbuchu. Pyrotechnická jednotka vykonala riadenú explóziu podozrivého balíka. O niekoľko hodín vysvitlo, že podoba nebola čisto náhodná. "Zistili sme, že predmet bol v skutočnosti tréningovým príslušenstvom, ktoré tam po skúške psov cvičených na hľadanie výbušnín zabudla súkromná firma," povedal zástupca náčelníka manchesterskej polície John O'Hare. Cvičný zásah za účasti hasičských jednotiek sa podľa všetkého konal v nedeľu pár hodín pred zápasom.

 

Podozrivý balíček objavili na toalete pod severovýchodným rohom štadióna. Túto pasáž evakuovali, divákov na ostatných tribúnach najskôr nechali na miestach, ale polhodinu pred plánovaným výkopom aj ich vyzvali, aby opustili priestory Old Traffordu, čo sa stretlo s nesúhlasnými reakciami. Hráčov stiahli z ihriska počas rozcvičky, čakali na pokyny v šatniach.

 

"Hrozné, do čoho celá situácia prerástla. Musíme dôkladne vyšetriť, čo sa vlastne stalo, prečo sa to stalo a kto za to bude skladať účty," reagoval na udalosti dočasný starosta a policajný komisár Manchestru Tony Lloyd.

 

V dejinách najvyššej anglickej futbalovej súťaže ide o prvý zápas odložený pre hrozbu bombového útoku. Britské úrady zvýšili ostražitosť po teroristických útokoch v Paríži a Bruseli, spravodajská služba navyše v poslednom období zaznamenala zvýšenú aktivitu odštiepeneckých frakcií Írskej republikánskej armády (IRA).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies