Falošní policajti chceli muža pripraviť o byt, obvinili ich

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 12:30 • 2 min
Falošní policajti chceli muža pripraviť o byt, obvinili ich

BRATISLAVA/KOŠICE – Po siedmich rokoch obvinili troch bytových podvodníkov. V roku 2007 podvod zosnoval 44-ročný muž z okresu Košice vidiek a zapojil doňho 34-ročného a 39-ročného Košičana, ako aj ďalšiu osobu, ktorú polícia zatiaľ nepozná.

slovakia

left justify in out

Podvodníci sa vtedy pokúsili pripraviť o byt 59-ročného Košičana. Tvrdili, že sú z kriminálnej polície a pod zámienkou namontovania digitálnej kamery na balkóne jeho bytu mu dali podpísať pokladničný blok na 800 korún ako odmenu za spoluprácu a splnomocnenie na montáž. Osemsto korún na bloku potom prepísali na 800-tisíc, plnú moc zamenili ešte pri podpisovaní na úrade za kúpno predajnú zmluvu na byt poškodeného. Košičan však včas zastavil prepis bytu na katastri a svoj majetok ochránil. Podvodníci mu mohli spôsobiť škodu až 1,5 milióna korún, čo je takmer 50-tisíc eur. 

Obvinených stíhajú na slobode, hrozí im väzenie tri až desať rokov, informovala Jana Mésarová, hovorkyňa krajskej polície v Košiciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona