Suroviny pre 4 osoby: ½ kg bravčovej pečienky, 20 dkg bravčovej masti, 1 ½ malej lyžičky vegety, 1 ½ malej lyžičky mletého čierneho korenia, 4 celé vajcia, 25 ml smotany na šľahanie
Príprava:
Pečienku zomelieme na jemno na mäsovom mlynčeku a potom rozmixujeme. Pridáme vajíčka, rozohriatu masť (nesmie byť vrelá) vegetu, korenie a smotanu. Zapekaciu misu alebo vyšší pekáč vymastíme masťou a nahrubo vysypeme strúhankou. Pečienkovú zmes vylejeme do pripravenej nádoby a upečieme. Najprv 15 minút v silno rozohriatej rúre, znížime teplotu a dopečieme ešte 25 minút. Pečienku podávame s varenými zemiakmi, výborná je aj studená s chlebíkom.
Náš typ: Vychladnutú pečienku rozkrájame na malé štvorce. Lístkové cesto rozvaľkáme, pokrájame, na každý uložíme kocku pečienky, urobíme šatôčku, potriem vajíčkom a upečieme. Super pohostenie pre návštevu.
Čas prípravy: 1 hodina
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies