Falošná bombová hrozba v Madride vyvolala evakuáciu mrakodrapu

NETKY.SK • 16 Apríl 2019, 15:46 • 2 min
Falošná bombová hrozba v Madride vyvolala evakuáciu mrakodrapu

MADRID - Vyhrážky bombového útoku, pre ktorú musela v utorok španielska polícia evakuovať v Madride 57-podlažnú budovu, v ktorej sídlia veľvyslanectvá viacerých krajín, bola falošným poplachom. Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Španielska polícia evakuovala mrakodrap Torre Espacio po tom, ako zamestnanci austrálskej ambasády, ktorá v ňom sídli, dostali výhražný telefonát, uviedla policajná hovorkyňa.

 

"Napokon sa podarilo zistiť, že hrozba bola falošná. Všetko sa vracia do normálu. Polícia preveruje pôvod telefonátu," informovala polícia na Twitteri po prehľadaní budovy.

 

 

V mrakodrape vysokom 235 metrov sídlia veľvyslanectvá Austrálie, Británie, Holandska a Kanady. Po bombovej hrozbe nasadili na mieste políciu i hasičov.

 

 

Obedňajšia evakuácia celej budovy prebehla pokojne, pričom trvala zhruba 5-10 minút, uviedol pre AFP nemenovaný muž pracujúci v tomto mrakodrape. Dodal, že v budove pravidelne prebiehajú evakuačné cvičenia. Austrálska ambasáda na Twitteri informovala, že až "do odvolania" ostane zatvorená.

 

"Varovanie došlo asi 12:00," hovoria niektorí zo zamestnancov, ktorí sa nachádzali vnútri mrakodrapu, v ktorom bežne pracuje asi 2000 ľudí. Podľa výpovede svedkov, "za 25 minút boli všetci von". Vysťahovanie došlo bez incidentov, ako upozornili niektorí zo zamestnancov. Informuje elpais.com.

 

Tento mrakodrap, ktorý sa nachádza v biznis parku Cuatro Torres Business Area, bol otvorený v roku 2008 a sídlia v ňom kancelárie OHL stavebnej firmy, zastupiteľské úrady vo Veľkej Británii, Holandsku, Kanade a Austrálii a okrem iného kancelárie British American Tobacco alebo realitného priestoru. Veža je dielom architektov José Bruguera a Henry N. Cobb z Pei Cobb Freed & Partners

 

Mrakodrap má viac ako 235 metrov a 56,250 štvorcových metrov, má 56 nadzemných podlaží a šesť podzemí, kde je parkovisko s cca 1270 miestami. Kancelárie budovy sú takmer úplne obsadené. Vedľa mrakodrapov stavia Caleido, budúcu piatu vežu, ktorá bude univerzitným kampusom Instituto de Empresa (IE University), lekárskej kliniky Chiron skupiny a nákupnej zóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona