Fallúdža bola oslobodená od Islamského štátu

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 06:36 • 2 min
Fallúdža bola oslobodená od Islamského štátu

BAGDAD - Iracké mesto Fallúdža bolo dnes "oslobodené" od militantov samozvaného Islamského štátu (IS). Vyhlásil to iracký premiér Hajdar Abádí, ktorého cituje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Naši vojaci už majú kontrolu nad Fallúdžou. V Iraku niet miesta pre Dáiš. Irak je len pre Iračanov," vyhlásil Abádí v televíznom vysielaní, pričom použil alternatívny názov pre IS.

 

Fallúdža, ležiaca približne 50 kilometrov západne od irackej metropoly Bagdad, bola prvým mestom, ktoré začiatkom roka 2014 padlo do rúk džihádistov, a odvtedy bola jednou z ich najväčších bášt.

 

Vládne sily podporované šiitskými milíciami a leteckými útokmi koalície vedenej Spojeným štátmi spustili 23. mája ofenzívu s cieľom vytlačiť militantov IS z Fallúdže.

 

Militanti z tejto teroristickej organizácie však stále ovládajú oblasti na severe a západe Iraku vrátane Mósulu - druhého najväčšieho mesta krajiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies