Fakultná nemocnica v Žiline investovala do modernizácie viac ako 900-tisíc eur

NETKY.SK • 30 December 2016, 16:28 • 2 min
Fakultná nemocnica v Žiline investovala do modernizácie viac ako 900-tisíc eur

ŽILINA – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) v Žiline investovala v roku 2016 do modernizácie vonkajších a vnútorných priestorov viac ako 900.000 eur z kapitálových výdavkov. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová.

slovakia

left justify in out

Najväčšou investíciou podľa nej bola revitalizácia parkovísk a oprava ciest za viac ako 400.000 eur. "V rámci tohto projektu sme vytvorili záchytné parkovisko pri liečebni dlhodobo chorých. Revitalizáciou vzniklo viac ako 100 parkovacích miest. Rozšírili sme vozovku od kruhového objazdu pred budovou pediatrie a ORL. Súčasťou projektu je i nová organizácia dopravy s dopravnými značkami. Tie osadíme v januári," uviedol riaditeľ žilinskej fakultnej nemocnice Ivan Mačuga.

 

Nové podlahy v priestoroch nemocnice pomôžu zvýšiť bezpečnosť pacientov. "Nakoľko mnohé boli zničené a staré, museli sme pristúpiť k výmene viac ako 5000 metrov štvorcových. Tá si vyžiadala 165.000 eur," doplnil technický námestník nemocnice Juraj Chudoba.

 

Energetickú úsporu a zvýšenie komfortu pacientov zabezpečila výmena 16 dverí za automatické exteriérové a interiérové. Nemocnica vymenila dvere na chirurgickom pavilóne, onkológii, urológii i v budove polikliniky. Nové dvere dostal i operačný trakt na ortopédii. "Vzhľadom na to, že niektoré okná na budovách boli nefunkčné, vymenili sme okná na prízemí interného oddelenia, gynekológii a pôrodníctve, oddelení rádiológie a centrálnej sterilizácie," spresnil Chudoba.

 

Výmena dverí a okien si vyžiadala viac ako 160.000 eur. Komfort pacientov čakajúcich na vyšetrenie v nemocnici zvýšili i nové koženkové a plastové lavice. Staré poškodené lavice nahradilo 255 trojmiestnych lavíc. "Strechy rádiológie a spojovacích chodieb boli dlhodobo v havarijnom stave. Do miestností zatekalo, preto sme museli riešiť i túto situáciu a zrekonštruovali sme ich za 65.000," pripomenul Mačuga.

 

Ďalšie investície súviseli s opravou dlažieb, odstraňovaním porúch či výmenou transformátora a čističkou odpadových vôd. "V roku 2017 by vedenie nemocnice chcelo v rekonštrukciách pokračovať vybudovaním novej operačnej sály na očnom oddelení či výmenou okien. Investovať chce i do prístrojového vybavenia nemocnice," uzavrela Jurčiová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona