Fakultná nemocnica Trenčín chce postaviť nový pavilón s heliportom

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 08:49 • 2 min
Fakultná nemocnica Trenčín chce postaviť nový pavilón s heliportom

TRENČÍN – Fakultná nemocnica (FN) Trenčín uvažuje o výstavbe nového pavilónu, ktorý má vyriešiť situáciu s chýbajúcim urgentným príjmom. Mali by v ňom byť nové operačné sály, centrálna sterilizácia, oddelenie anestézie a intenzívnej medicíny a heliport.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa FN Trenčín Petra Gembešová, umiestnený má byť za súčasným chirurgickým pavilónom a mal by s ním byť prepojený. „Hlavným cieľom je zefektívnenie procesov poskytovanej ústavnej zdravotnej starostlivosti, najmä jej akútnej zložky a rozvoj zdravotníctva na regionálnej úrovni,“ priblížila hovorkyňa.

 

Nové operačné sály by podľa nej umožnili vykonávať širšiu škálu operačných výkonov a skvalitniť aj pooperačnú starostlivosť. „Z dôvodu rastúcich epidemiologických rizík sa neustále zvyšujú nároky na priestorové možnosti a v súčasných podmienkach nie sme schopní ich v plnej miere uspokojiť. Rovnako sa rozširuje portfólio poskytovaných výkonov a lekári majú záujem implementovať nové metódy v zdravotnej starostlivosti,“ zdôraznila Gembešová.

 

Finančné prostriedky chce FN Trenčín žiadať prostredníctvom výzvy Integrovaného regionálneho operačného programu a ministerstva zdravotníctva ako sprostredkovateľského riadiaceho orgánu. „Momentálne nedisponujeme aktualizovanými rozpočtovými dátami, prebieha aktualizácia celého projektu nového pavilónu,“ uzavrela hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona