Fakty o návšteve pápeža Františka v New Yorku

NETKY.SK • 25 September 2015, 11:31 • 2 min
Fakty o návšteve pápeža Františka v New Yorku

NEW YORK - Pápež František v noci nadnes priletel z Washingtonu do New Yorku, ktorý je druhou zastávkou jeho deväťdňovej návštevy Spojených štátov. Najľudnatejšie mesto USA už pred siedmimi rokmi hostilo pápeža Benedikta XVI. a v roku 1995 jeho predchodcu Jána Pavla II., uviedla televízia ABC News.

slovakia

left justify in out

Návštevu najvyšších predstaviteľov katolíckej cirkvi v New Yorku zakaždým sprevádzajú bezpečnostné opatrenia a nie je tomu ináč ani počas aktuálneho Františkovho pobytu:

 

- Newyorský policajná zbor (NYPD) počas návštevy použije 24.500 pouličných zábran s celkovou dĺžkou takmer 60 kilometrov.

 

- Na uliciach rozmiestnia približne 1200 dopravných kužeľov a vyše 400 betónových blokov.

 

- V súvislosti s pápežovým pobytom sa v meste očakáva približne 220 policajných kolón.

 

- NYPD avizoval početné uzávierky ulíc prevažne v okolí sídla Organizácie Spojených národov, kde dnes pápež vystúpi s prejavom na pôde Valného zhromaždenia OSN.

 

- Františkova návšteva v New Yorku má celkovo trvať 39 hodín a 40 minút. Počas pobytu v meste najazdí približne 87 kilometrov.

 

- Do New Yorku priletel pápež vo štvrtok večer z Washingtonu a v sobotu sa presunie do Filadelfie, ktorá je jeho poslednou zastávkou na ceste po USA.

 

O niečo dlhšie sa v New Yorku v roku 2008 zdržal vtedajší pápež Benedikt XVI., ktorého návšteva trvala takmer 59 hodín. Na bezpečnosť vtedy dozeralo približne 12.500 policajtov. Návšteva stála skoro 6,6 milióna dolárov (5,9 milióna eur).

 

Pápež Ján Pavol II. navštívil mesto pred desiatimi rokmi a strávil tam päť dní. Náklady na návštevu dosiahli 4,4 milióna dolárov (3,9 milióna eur) a bezpečnosť zaisťovalo vyše 36.700 príslušníkov polície.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies