Fajčiari a hazardéri si za svoje neresti priplatia

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 10:43 • 2 min
Fajčiari a hazardéri si za svoje neresti priplatia

BRATISLAVA - Fajčiari a ľudia holdujúci hazardným hrám si od januára 2017 priplatia. Vláda Slovenskej republiky podľa informácií denníka PRAVDA chystá balíček opatrení, ktorým by sa mali nájsť peniaze na priority.

slovakia

left justify in out

Vládny kabinet si stanovil za cieľ znížiť dane pre firmy, znížiť nezamestnanosť, postaviť nové rýchlostné cesty, dotovať ceny energií a tiež valorizovať penzie či platy v zdravotníctve a školstve.

 

Zároveň sa má do roku 2019 znížiť deficit verejných financií na nulu a znížiť štátny dlh. Na tieto opatrenia treba v štátnej kase nájsť stámilióny eur. Kvôli tomuto problému zasadala aj koaličná rada zložená zo zástupcov Smeru-SD, Slovenskej národnej strany (SNS), Mostu-Híd a #Siete.

 

Len vyššie zdanenie cigariet a hazardu však stačiť nebude. Podľa informácií denníka koaličná rada rokovala aj o ďalších 30 rôznych opatreniach. Ako napríklad obmedzenie štátnej podpory v oblasti bonifikácie hypoték či stavebného sporenia. Zo spotrebných daní môže byť okrem tabaku a hazardu v hre aj lieh, pivo a víno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies