Faith No More zahrali v Hyde Parku dve nové skladby

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 15:51 • 2 min
Faith No More zahrali v Hyde Parku dve nové skladby

BRATISLAVA - Americká kapela Faith No More predviedla v londýnskom Hyde Parku dve nové skladby. Koncert sa konal 4. júla v rámci festivalu British Summer Time, na ktorom vystúpili aj Soundgarden či Black Sabbath.

slovakia

left justify in out

V druhej novinke prevzal úlohu hlavného speváka klávesák Roddy Bottum. Päťčlenná formácia neprezradila názvy piesní, no potvrdila tak nedávny príspevok, ktorý hudobníci zverejnili prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde napísali, že "je čas niečo vytvoriť".


Faith No More vznikli v roku 1981 v San Franciscu. Do roku 1998, kedy ohlásili ukončenie činnosti, vydali šesť štúdiových albumov. Komerčne najúspešnejšie boli nahrávky The Real Thing (1989) a Angel Dust (1992). Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Epic, Falling to Pieces, Midlife Crisis či Easy. Skupina, ktorú v rokoch 1990 až 1993 tri razy nominovali na Grammy, svoju činnosť obnovila v roku 2009. Jeden z prvých comebackových koncertov odohrala v júni 2009 na rakúskom festivale Nova Rock. V súčasnosti kapelu tvoria okrem spomínaného Bottuma aj Mike Patton (spev), Mike Bordin (bicie), Billy Gould (basgitara) a Jon Hudson (gitara).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies