FAČR možno vykúpi Vrbu za 8 miliónov

NETKY.SK • 12 November 2013, 10:27 • 2 min
FAČR možno vykúpi Vrbu za 8 miliónov

PRAHA - Tréner Pavel Vrba sa možno napokon stane kormidelníkom českej futbalovej reprezentácie.

slovakia

left justify in out

Napriek nesúhlasu šéfa jeho doterajšieho zamestnávateľa Viktorie Plzeň Tomáša Paclíka je bývalý bývalý kouč MŠK Žilina pripravený prijať ponuku predsedu Futbalovej asociácie ČR (FAČR) Miroslava Peltu. Kľúčom k jeho angažmánu je výstupná klauzula v zmluve s Plzňou vo výške 8 miliónov českých korún.

Český národný tím je momentálne bez hlavného kouča, po neúspešnej kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie odstúpil Michal Bílek a končí aj manažér Vladimir Šmicer. O angažovaní Pavla Vrbu sa hovorí už dlho, už 19. októbra rokoval s Peltom. Podobne ako v prípade Slovenského futbalového zväzu (SFZ) aj tentoraz narazili funkcionári na zamietavý postoj Viktorie Plzeň. Tomáš Paclík už viackrát povedal, že neuvoľní úspešného trénera. 

Vzťah reprezentácia a Vrba však nie je pasé. Kouč má v zmluve, ktorú podpísal po neúspešných rokovaniach so SFZ do júna 2015, klauzulu o jej prípadnom ukončení za 8 miliónov českých korún. Pelta má pár dní na vyplatenie sumy a zároveň Vrba musí súhlasiť s ukončením kontraktu v Plzni. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies