Facka Macronovi ho vyjde draho! Posedí si 4 roky vo väzení

NETKY.SK • 10 Jún 2021, 17:57 • 2 min
Facka Macronovi ho vyjde draho! Posedí si 4 roky vo väzení

PARÍŽ - Francúzsky súd poslal na štyri mesiace do väzenia muža, ktorý v utorok uštedril facku prezidentovi Emmanuelovi Macronovi. Incident sa udial počas oficiálnej návštevy obce Tain-l'Hermitage pri meste Valence na juhovýchode Francúzska v rámci prezidentovho turné po krajine.

slovakia

left justify in out

Na sociálnych médiách sa okamžite objavilo video, na ktorom vidieť, ako Macron kráča k bariére, ktorá ho oddeľovala od prítomných ľudí, keď ho následne jeden muž udrie do tváre. Počuť možno pritom výkrik "Preč s macronizmom".

 

 

Prezident Macron toto určite nečakal! Počas návštevy obce ho vyfackal nahnevaný občan


Dvadsaťosemročný Damien Tarel dostal okrem trestu odňatia slobody aj 14-mesačný podmienečný trest. Zakázali mu taktiež výkon verejnej funkcie a odňali právo vlastniť zbraň počas najbližších piatich rokov.

 

img


Incident skritizovali viacerí francúzski politici. Premiér Jean Castex krátko po ňom v Národnom zhromaždení povedal, že zatiaľ čo demokracia znamená diskusiu a legitímny nesúhlas, "v žiadnom prípade to nesmie znamenať násilie, slovnú agresiu a ešte menej fyzický útok".

 

 

Krajne ľavicový líder Jean-Luc Mélenchon na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter vyjadril "solidaritu s prezidentom" a aj krajne pravicová líderka Marine Le Penová sa vyjadrila, že "aj keď môže byť demokratická debata trpká, nikdy nesmie tolerovať násilie".

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona