Facebooková pozvánka na večierok vyústila do zrážok s políciou

NETKY.SK • 6 September 2014, 19:47 • 2 min
Facebooková pozvánka na večierok vyústila do zrážok s políciou

HAMILTON - Zásahom polície a zatýkaním sa v noci nadnes skončil v novozélandskom meste Hamilton búrlivý večierok, na ktorý po verejnej výzve na sociálnej sieti Facebook prišlo viac než 500 ľudí. Informovala o tom miestna polícia.

slovakia

left justify in out

Tá uviedla, že o výzve sa dozvedela okolo 21.00 h miestneho času. Na miesto prišla asi o dve hodiny neskôr na základe žiadostí obyvateľov okolitých nehnuteľností. 
      

Účastníci akcie začali podľa seržanta Andrewa O'Reillyho pri príchode policajtov opúšťať priestory, v ktorých sa večierok konal. Zároveň však po nich začali hádzať fľaše a ďalšie predmety. 
      

Pri prvotnom zásahu bolo zatknutých desať ľudí, niekoľko osôb utrpelo zranenia. Podľa O'Reillyho zohral v eskalácii situácie veľkú úlohu alkohol. 
      

Podobné incidenty súvisiace s verejnými výzvami na Facebooku nie sú ojedinelé. Nepokoje vypukli v septembri 2012 v holandskom meste Haren, keď na oslavu 16. narodenín dievčaťa prišli tisíce ľudí. Zranenia vtedy utrpelo najmenej 45 ľudí a spôsobené škody dosiahli milióny eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies