Facebookom sa šíri nová hra: Už zomreli dvaja mladíci!

NETKY.SK • 4 Február 2014, 16:05 • 2 min
Facebookom sa šíri nová hra: Už zomreli dvaja mladíci!

BRATISLAVA – Sociálna sieť Facebook môže byť aj nebezpečná! Momentálne po nej koluje jedna hra, v dôsledku ktorej zomreli už dvaja mladí ľudia.

slovakia

left justify in out

Hra sa v angličtine volá NekNomination a po facebooku sa rozšírila rýchlosťou blesku. Podľa britského portálu mirror.co.uk, si táto hra vyžiadala už dva životy. Jonny Byrne (19) a Ross Cummings (22) údajne zomreli v dôsledku hrania tejto hry.

Napriek protestom rodičov Facebook odmieta zablokovať videá, ktoré k tejto hre patria. „Netolerujeme obsah, ktorý priamo škodí užívateľom, ako napríklad šikana, ale kontroverzné správanie nie je proti pravidlám,“ povedal hovorca firmy Facebook.

Čo vlastne NekNomination je?
NekNomination pochádza z Austrálie a jeho princípom je, natočiť video ako niekto vypije pivo neobyčajným spôsobom (napríklad na ex). Po vypití piva následne nominuje ďalších, ktorí musia urobiť to isté do 24 hodín.
V anglicky hovoriacich krajinách sa pri uploadovaní videa používa hashtag #neknominate na Slovensku sa na videách “tagujú“ ľudia, ktorí sú nominovaní.



Hra si vyžiadala už dve obete. Jonny Byrne (19) a Ross Cummings (22) zomreli po tom, čo sa hry zúčastnili. Telo Jonnyho Byrna vytiahli z rieky Barrow v Írsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona