Facebook zvýšil zisk vo 4. štvrťroku viac než 8-násobne na 523 miliónov

NETKY.SK • 30 Január 2014, 08:56 • 2 min
Facebook zvýšil zisk vo 4. štvrťroku viac než 8-násobne na 523 miliónov

NEW YORK - Americká spoločnosť Facebook oznámila výrazný rast zisku aj tržieb za 4. kvartál minulého roka, pričom v obidvoch ukazovateľoch prekonala očakávania trhov. Firmu podporilo najmä zvýšenie objemu reklamy v mobilných telefónoch. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Najväčšia internetová sociálna sieť na svete uviedla, že za posledné tri mesiace minulého roka dosiahla zisk 523 miliónov USD (384,33 milióna eur). V porovnaní s rovnakým štvrťrokom roka 2012 to znamená viac než 8-násobné zvýšenie zisku, keďže vo 4. štvrťroku 2012 zaznamenal zisk 64 miliónov USD. Bez započítania jednorazových položiek dosiahol zisk 780 miliónov USD, čo na akciu predstavuje 31 centov. Facebook tak prekonal očakávania analytikov, ktorí predpokladali tento zisk na úrovni 27 centov/akcia.

Tržby vzrástli o 63 % na 2,59 miliardy USD. Aj v tomto ukazovateli spoločnosť prekonala odhady trhov, ktoré očakávali tržby na úrovni 2,35 miliardy USD. Hodnota akcií Facebooku po oznámení výsledkov vzrástla o viac než 7 %.

Pod výsledky sa podpísal najmä rast tržieb z reklamy v mobilných telefónoch. Tá, navyše, prvýkrát predstavovala viac než polovicu z celkového objemu tržieb spoločnosti z reklamy. Podľa Facebooku tržby z reklamy v mobilných telefónoch predstavovali z celkového objemu 53 %, zatiaľ čo v 3. štvrťroku to bolo 49 %.

V súčasnosti používa sociálnu sieť Facebook mesačne približne 1,23 miliardy ľudí. Z nich zhruba 76 % sa prihlasuje prostredníctvom mobilných telefónov alebo tabletov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona