Facebook zrušil účty odkazujúce na Irán, ktoré šírili falošné informácie

NETKY.SK • 27 Október 2018, 07:41 • 2 min
Facebook zrušil účty odkazujúce na Irán, ktoré šírili falošné informácie

NEW YORK - Spoločnosť Facebook v piatok informovala, že zrušila 82 stránok, používateľských účtov a skupín s väzbami na Irán, ktoré šírili dezinformácie, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Používatelia sa podľa informácií spoločnosti vydávali za amerických a britských občanov a publikovali správy s politickým podtónom, ktoré mali šíriť nezhody.

 

Zamerané boli na obyvateľov USA a Spojeného kráľovstva a týkali sa rasových vzťahov, imigrácie a opozície voči prezidentovi Donaldovi Trumpovi. Facebook po bližšej kontrole účtov zistil, že ich odkazy viedli do Iránu.

 

Spoločnosť tiež oznámila, že v auguste odhalila a zneškodnila podobnú aktivitu v Iráne. Opatreniami chce Facebook podľa AP zabrániť podobným prípadom zneužitia, aké sa snažili využiť ruský agenti pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2016.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies