Facebook zmenil nastavenia ochrany údajov pre tínedžerov

NETKY.SK • 17 Október 2013, 06:21 • 2 min
Facebook zmenil nastavenia ochrany údajov pre tínedžerov

WASHINGTON - Sociálna sieť Facebook v stredu na svojom blogu oznámila, že odstránila významné obmedzenia pre tínežerov. Už zaregistrovaní používatelia vo veku 13-17 rokov môžu svoje príspevky zdieľať s celou komunitou Facebooku, nielen s priateľmi, resp. priateľmi svojich priateľov.

slovakia

left justify in out

Ďalšou zmenou je, že noví dospievajúci používatelia budú mať na svojom profile štandarne nastavenú možnosť zdieľania príspevkov iba s priateľmi, čo si však budú môcť zmeniť. Vtedy sa im ale vo vyskakujúcom okne objaví nasledujúce varovanie: "Vedel si, že verejné príspevky môže vidieť každý, nielen osoby, ktoré poznáš?"

Ďalšie upozornenie sa bude týkať toho, že majiteľ profilu a všetci priatelia, ktorým svoj príspevok sprístupní, môžu dostať žiadosti o priateľstvo od osôb, ktoré osobne nepoznajú. "Tínežeri patria medzi najchytrejších ľudí, ktorí používajú sociálne médiá. Chcú byť počuť - či už ide o občiansku angažovanosť alebo ich názor na filmy," uviedli na blogu prevádzkovatelia Facebooku.

Otvorením súkromia spoločnosť reaguje aj na boom  konkurenčných sietí, ako je Twitter, ktoré pre mládež podobné obmedzenia nemajú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies