Facebook zdieľal údaje užívatelov s čínskymi firmami

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 11:43 • 2 min
Facebook zdieľal údaje užívatelov s čínskymi firmami

MENLO PARK - Americká spoločnosť Facebook v utorok priznala, že viacerým čínskym technologickým firmám sprístupnila osobné údaje svojich užívateľov. Potvrdila tým skoršiu správu denníka New York Times.

slovakia

left justify in out

Prevádzkovateľ sociálnej siete už skôr priznal, že prístup k niektorým dátam užívateľov malo celosvetovo zhruba 60 firiem. Podľa najnovšieho oznámenie sa medzi nimi nachádzajú aj čínski výrobcovia mobilných telefónov Huawei, OPPO a TCL, ako aj výrobca počítačov Lenovo. Osobitne v prípade spoločnosti Huawei, ktorá je tretím najväčším výrobcom mobilných telefónov na svete, americké úrady v minulosti opakovanie upozorňovali na vážne bezpečnostné riziká.

Viceprezident Facebooku Francisco Varela uviedol, že firmy získali prístup k dátam „kontrolovaným“ spôsobom, ktorý spoločnosť schválila. Facebook tvrdí, že viac ako polovicu sporných dohôd o zdieľaní dát už vypovedal a v prípade firmy Huawei tak plánuje urobiť ešte tento týždeň.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies