Facebook zakázal reklamy na kryptomeny a ICO

NETKY.SK • 31 Január 2018, 21:01 • 2 min
Facebook zakázal reklamy na kryptomeny a ICO

MENLO PARK – Spoločnosť Facebook aktualizovala svoju reklamnú politiku a v utorok 30. januára oznámila, že zakazuje reklamy, ktoré používajú "zavádzajúce alebo klamlivé propagačné praktiky". Podľa sociálnej siete patria do tejto kategórie reklamy na kryptomeny a ICO.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V oznámení sa píše, že existuje veľa firiem, ktoré využívajú platformu Facebook na inzerovanie finančných produktov, ako sú binárne opcie, kryptomeny a ICO, ale inzerovanú činnosť nevykonávajú poctivo a v dobrej viere. Toto pravidlo bude platiť aj pre ďalšie platformy, ktoré patria Facebooku, ako napríklad Instagram.

 

img

 

Väčšina používateľov tejto sociálnej siete už pravdepodobne narazila na reklamy na ICO, vrátane tých, ktoré sľubovali obrovské výnosy z investícií a bonusov na skorú účasť. Ďalšie reklamy na Facebooku propagovali investičné poradenstvo okolo trhu s kryptomenami.

 

img

 

Z tohto dôvodu sa spoločnosť Facebook bude snažiť zabrániť podvodníkom profitovať z ich prítomnosti na sociálnej platforme tým, že zakáže všetky takéto reklamy. Spoločnosť vo svojom oznámení tiež vyzvala používateľov, aby jej aktívne pomáhali v tejto činnosti a nahlasovali reklamy alebo príspevky, ktoré by porušovali toto nové pravidlo.

 

"Dve z našich hlavných zásad inzercie zvýrazňujú naše presvedčenie, že reklamy by mali byť bezpečné a na prvom mieste sme tupre ľudí," vyhlásila spoločnosť Facebook.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona