Facebook vymazal tisícky príspevkov a účtov, ktoré mali nejakú spojitosť s Ruskom

NETKY.SK • 26 Marec 2019, 19:12 • 2 min
Facebook vymazal tisícky príspevkov a účtov, ktoré mali nejakú spojitosť s Ruskom

MOSKVA - Americká spoločnosť Facebook sa rozhodla konať. Jej administrátori museli zo siete vymazať takmer 2000 účtov, stránok a skupín, ktoré mali nejakú spojitosť s Ruskom. Nejednalo sa však len o ruské. Ďalšie stovky účtov pochádzali z iránu či Severného Macedónska. Počas dnešného dňa o tom informovala stanica Echo Moskvy.

slovakia

left justify in out

Podľa predstaviteľov Facebooku boli tieto skupiny, stránky či účty zrušené na základe podozrenia z "koordinovaného nedôveryhodného správania" a spamovania. Stránky, ktoré obsahovali materiál o udalostiach na Ukrajine boli taktiež zrušené. Dokonca sa zistilo, že admini používali nepravé účty, ktoré fungovali ako spam. 

 

img

 

Spoločnosť Facebook bola v poslednom období kritizovaná za odmeraný boj proti článkom a vyjadreniam, ktoré  obsahovali extrémizmus či útočnú propagandu. Aj z toho dôvodu Facebook spoločne s Twitterom zrušili milióny účtov a príspevkov, ktoré nejakým spôsobom sympatizpvai s Ruskom, Iránom a ďalšími krajinami obviňované zo šírenia propagandy. 

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies