Facebook vo Veľkej Británii zamestná ďalších 500 ľudí

NETKY.SK • 21 November 2016, 13:09 • 2 min
Facebook  vo Veľkej Británii zamestná ďalších 500 ľudí

LONDÝN - Americká spoločnosť Facebook Inc prevádzkujúca rovnomennú sociálnu sieť zväčší svoju prítomnosť vo Veľkej Británii o 50 percent, keď v roku 2017 otvorí svoje nové londýnske sídlo. Americký technologický gigant prijme v Británii ďalších 500 zamestnancov vrátane inžinierov, pracovníkov marketingu, projektových manažérov a predajcov. Informoval o tom pondelok portál bbc.com.

slovakia

left justify in out

"Veľká Británia zostáva jedným z najlepších miest pre pôsobenie technologickej spoločnosti," uviedla Nicola Mendelsohnová, viceprezidenta Facebooku pre Európu, Blízky východ a Afriku. "Mnohé z týchto nových pozícií budú pracovnými miestami pre vysokokvalifikovaných inžinierov, keďže Veľká Británia je domovom našej najväčšej inžinierskej základne mimo USA," konštatovala Mendelsohnová.


Po britskom referende, v ktorom sa voliči vyslovili za odchod krajiny z Európskej únie, sa objavili dohady, že medzinárodné spoločnosti by mohli opätovne zvážiť investície v Británii. Avšak oznámenie Facebooku prišlo iba týždeň po tom, ako spoločnosť Google ohlásila investíciu do nového londýnskeho sídla v sume 1 mld. britských libier (GBP) a vytvorenie 3 tis. pracovných miest do roku 2020, dodal portál bbc.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona