Facebook v záverečnom štvrťroku vlaňajška dosiahol zisk 3,56 miliardy

NETKY.SK • 2 Február 2017, 12:27 • 2 min
Facebook v záverečnom štvrťroku vlaňajška dosiahol zisk 3,56 miliardy

MENLO PARK - Americká spoločnosť Facebook Inc, ktorá prevádzkuje rovnomennú sociálnu sieť, ziskom za štvrtý kvartál opäť prekonala očakávania trhu.

slovakia

left justify in out

Firma informovala, že jej zisk za záverečný štvrťrok vlaňajška bol v objeme 3,56 mld. USD, čiže výrazne stúpol zo sumy 1,56 mld. USD za rovnaké obdobie predchádzajúceho roka. Spoločnosť ďalej uviedla, že jej čistý zisk za štvrtý kvartál bol v sume 1,21 USD na akciu, čiže medziročne sa zvýšil z úrovne 54 centov na akciu. 

Zisk Facebooku po úprave o jednorazové položky bol za október až december v sume 1,41 USD na akciu. Týmto výsledkom spoločnosť prekonala očakávania trhu. Analytici oslovení v prieskume Zacks Investment Research v priemere odhadovali, že bude vo výške 1,34 USD na akciu. Firma za štvrtý kvartál vykázala tržby 8,81 mld. USD, čím tiež prekonala prognózy. Analytici oslovení v prieskume spoločnosti Zacks predpovedali, že tržby budú v objeme 8,47 mld. USD. Akcie Facebooku v stredu večer po skončení riadneho obchodovania na americkom trhu posilnili o 2,3 percenta na 136,31 USD za kus.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona