Facebook ukončí účtovanie reklamy cez Írsko

NETKY.SK • 5 Marec 2016, 13:24 • 2 min
Facebook ukončí účtovanie reklamy cez Írsko

LONDÝN - Facebook už nebude príjmy z reklamy na britskom trhu účtovať cez Írsko.

slovakia

left justify in out

To znamená, že v Británii bude platiť podstatne vyššie dane. Facebook oznámil, že vďaka tomu bude podnikanie v Británii transparentnejšie. Presné čísla však neuviedol. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Facebook vysvetľuje, že kontrakty uzatvorené v Británii sa budú zúčtovávať v tejto krajine a budúci týždeň o tom bude informovať svojich veľkých reklamných klientov. Podľa nemenovaných zdrojov môže táto zmena znamenať vyššie dane v rádoch miliónov libier.

 

Facebook v poslednom období čelí v Británii tvrdej kritike. Príčinou sú informácie, že spoločnosť tu v roku 2014 zaplatila na daniach len 4327 libier (5584,45 eura). Väčšinu daní totiž uhrádzala v Írsku, kde sú sadzby firemných daní oveľa nižšie.

 

Británia vlani zmenila daňové zákony, aby nadnárodným koncernom zabránila legálne sa vyhýbať daňovej povinnosti. V januári tohto roka vyšlo najavo, že internetový gigant Google musí v Británii doplatiť dane vo výške 130 miliónov libier a aj v budúcnosti tu bude odvádzať vyššie dane.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona