Facebook, Twitter a YouTube budú musieť hlásiť teroristické aktivity

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 06:35 • 2 min
Facebook, Twitter a YouTube budú musieť hlásiť teroristické aktivity

WASHINGTON - Americký senátny výbor pre tajné služby schválil dnes znenie návrhu zákona, na základe ktorého budú musieť prevádzkovatelia sociálnych médií, ako sú Twitter, Facebook alebo YouTube nahlásiť americkým federálnym orgánom "teroristické aktivity" prebiehajúce na internete. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa návrhu zákona by sa za teroristické aktivity mala pokladať napríklad komunikácia, týkajúca sa "výbušnín, ničivých prostriedkov a zbraní hromadného ničenia. Nemenovaný predstaviteľ, ktorý je so znením návrhu zákona oboznámený, uviedol, že o návrhu teraz bude hlasovať Senát. Zatiaľ nie je jasné, kedy sa tak stane, ani to, či sa o podobnú legislatívu bude usilovať aj dolná komora Kongresu - Snemovňa reprezentantov.

Takýto postup je totiž nevyhnutnou podmienkou pre to, aby požiadavka nadobudla silu zákona, ak návrh schválený v oboch komorách Kongresu podpíše aj prezident Obama.

Členka senátneho výboru pre tajné služby a predkladateľka návrhu Dianne Feinsteinová dnes počas vypočúvania pred senátnym výborom pre súdnictvo povedala, že prevádzkovatelia sociálnych médií by mali spolupracovať so štátnymi orgánmi, aby rôznym militantom zabránili v používaní svojich systémov.

"Pokiaľ viem, Twitter, Facebook a YouTube odstraňujú zo svojich stránok obsah, ktorý je v rozpore s podmienkami poskytovania ich služieb, čo sa týka aj terorizmu," povedala Feinsteinová. Podľa jej názoru však "spoločnosti svoje stránky nemonitorujú proaktívne, aby takýto obsah odhalili, ani o jeho odhalení alebo odstránení neinformujú FBI.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona