Facebook toho o vás vie viac, ako by ste si vôbec dokázali predstaviť!

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 07:42 • 2 min
Facebook toho o vás vie viac, ako by ste si vôbec dokázali predstaviť!

Sociálna sieť Facebook sa v posledných dňoch otriasa v základoch. Po prevalení kauzy, že svetový gigant poskytol osobné údaje užívateľov britskej analytickej spoločnosti Cambridge Analyticaa, ju mnohí opúšťajú a jej akcie letia raketovou rýchlosťou na dol.

slovakia

left justify in out

Najnovšie sa však zistilo, že Facebook nedisponuje len údajmi, ktoré jej užívatelia zverejnili na sociálnej sieti, je to oveľa horšie. Disponuje aj telefonickou komunikáciou ako sú SMS správy či história hovorov.

 

Tieto zistenia priniesli teraz už bývalí používatelia sociálnej siete, ktorí sa po škandále rozhodli zrušiť svoje konto na Fb a rozhodli stiahnuť tak všetky svoje dáta zozbierané sociálnou sieťou. Výsledky ich zhrozili natoľko, že sa o tom rozhodli informovať na inej sociálnej sieti Twitter. Mat Johnson, Dylan McKay a mnohí ďalší prišli zhodne na to, že sociálna sieť monitorovala ich textové správy či telefonické hovory za jeden rok!

 

Portál Ars Technica potvrdila, že Fb od nej žiadala prístup ku kontaktom a SMS-kám z mobilného telefónu prostredníctvom obľúbenej aplikácie Messenger, dôvodom malo byť vylepšenie algoritmu pre lepšenie rozlišovanie medzi osobnými a obchodnými kontaktmi samotného užívateľa. Informoval portál Interez.sk.

 

Prístup k nim sa povolil automaticky a to samotnou inštaláciou služby Mesenger. Tie sa dali priamo v užívateľskom konte zmeniť, no väčšina tak neurobila. Týka sa to najmä ľudí, ktorí využívajú operačný systém Android. Tí, ktorí využívajú Apple iOS môžu zostať kľudní, systém neposkytol ich dôverné informácie sociálnej sieti.

 

Zistiť, koľko toho o vás Facebook vie, je jednoduché. Na vašom facebookovom účte nájdete medzi Všeobecnými nastaveniami možnosť Stiahnuť kópiu svojich údajov z Facebooku. Dostanete upozornenie, že sociálna sieť zosumarizuje vaše údaje v čo najkratšom čase a následne ich zašle na váš mail.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies