Facebook pripravuje odkúpenie spoločnosti Oculus VR

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 10:09 • 2 min
Facebook pripravuje odkúpenie spoločnosti Oculus VR

SAN FRANCISCO - Facebook pripravuje odkúpenie spoločnosti Oculus VR. Hodnota celej transakcie by mala dosiahnuť dve miliardy dolárov.

slovakia

left justify in out

Firma Oculus VR sa zaoberá výrobou okuliarov, ktoré vytvárajú virtuálnu realitu. Spoločnosť pôsobí v zábavnom priemysle. Ide o prvý prípad, keď spoločnosť Facebook kupuje firmu, ktorá vyrába hardware. V utorok predstavitelia firmy Facebook uviedli, že technológia virtuálnej reality by sa mohla stať ďalšou sociálnou a komunikačnou platformou.

 

Presun záujmu sociálnej siete na mobilné zariadenia sa vo všeobecnosti považuje za oneskorený a príjmy spoločnosti Facebook sa z neskorého štartu začali zotavovať len nedávno. "Mobil je platformou dneška a teraz sa pripravujeme na platformu zajtrajška," povedal šéf spoločnosti Facebook Mark Zuckerberg. "Oculus má šancu vytvoriť najsociálnejšiu platformu v histórii a zmeniť spôsob, akým pracujeme, hráme sa a komunikujeme," doplnil. 

 

Celá transakcia by sa mala dokončiť v druhom štvrťroku. Podľa Zuckerberga by technológia virtuálnej reality mohla byť užitočná napríklad vo vzdelávaní, či v zdravotníctve. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies