Facebook pripravil zmeny, obsah "ušije" každému na mieru, reklamy spoplatní

NETKY.SK • 20 Október 2017, 07:21 • 2 min
Facebook pripravil zmeny, obsah "ušije" každému na mieru, reklamy spoplatní

BRATISLAVA - Podľa nových pravidiel sa už používateľom sociálnej siete nebudú ukazovať rôzne reklamy a novinky, ktoré si dané spoločnosti nepredplatia.

slovakia

left justify in out

Staré časy, keď sa dalo komunikovať prostredníctvom reklamy a oslovovať potencionálnych odberateľov, sú preč. Obsah reklám na Facebooku každoročne klesá, dnes sa príspevky dostanú len k malému počtu užívateľov.

 

„V minulosti to bol organický dosah používateľov aj 20%. Postupom času však výrazne klesal a v posledných troch rokoch sa pohybuje na úrovni 2-3%,“ uviedol špecialista online marketingovej spoločnosti. Ak mala stránka napríklad 2-tisíc fanúšikov, oslovila tak maximálne 40 z nich. Ak ich chcela osloviť viac, musela si za dosah priplatiť.

 

Spoločnosť Facebook však ešte pritvrdila. Väčšinu príspevkov, ako reklamné pútače či firemné profily, umiestnila do separátnej záložky. Zo sekcie novinky, ktorú používa väčšina slovenských užívateľov, premiestnila do časti s názvom Prieskumník.

 

Organický, čiže neplatený zásah reklamných príspevkov a príspevkov médií, tak výrazne klesol. Cieľom spoločnosti je to, aby inzerenti uverejňovali viac príspevkov, no nespoliehali sa na organický dosah. To, čo Facebook do dnešného dňa len testoval, sa stáva skutočnosťou.

 

Na obrazovkách nájdu používatelia novú ikonu rakety vľavo hore, v mobilnej aplikácii je jednou z ikoniek na spodnej navigačnej lište. Nový informačný kanál bude o zaujímavých a pútavých článkoch, videách a fotografiách, ktoré sa automaticky prispôsobia každej jednej osobe podľa vkusu, na základe lajkovaných či zdieľaných príspevkov.

 

Takto chce FB uchrániť užívateľa pred obsahom, ktorý ho nezaujíma a práve naopak, bez zbytočného vyhľadávania mu chce priniesť práve to, čo sa mu páči. Spoločnosti, ktoré si doposiaľ robili reklamu zadarmo prostreníctvom sociálnej siete, dostali stopku a za dosah na používateľov budú musieť platiť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies