Facebook používa polohu vášho telefónu na navrhovanie nových priateľov

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 17:00 • 2 min
Facebook používa polohu vášho telefónu na navrhovanie nových priateľov

LONDÝN – Možno ste už mali ten pocit alebo dokonca podozrenie, že Facebook využíva polohu vášho telefónu na to, aby vám navrhol nových priateľov. Nemýlili ste sa...

slovakia

left justify in out

Neuveriteľne presná schopnosť tejto sociálnej siete navrhovať osoby, ktoré by ste "mohli poznať", zamestnávala mysle užívateľov Facebooku po celé roky.

Spôsob, akým to sociálna sieť robí, niektorých možno upokojí a niektorých možno nie. Facebook sleduje totiž polohu smartfónov užívateľov, takže vám doporučuje nových priateľov na základe spoločných GPS bodov, kde sa nachádzate častejšie.

Myšlienkou tohto algoritmu je, aby ste sa spriatelili s ľuďmi, ktorých mená síce poznať nemusíte, ale tváre sú vám povedomé.

Na Facebook je sekcia s názvom "ľudia, ktorých možno poznáte", na ktorej je uvedené: "Ukazujeme vám ľudí na základe spoločných priateľov, informácií o pracovnom mieste a vzdelaní, sietí, ktorých ste súčasťou, importovaných kontaktov a mnoho ďalších faktorov."

Vyšlo najavo, že tieto "ďalšie faktory" zahŕňajú aj polohu vášho smartfónu, aj keď Facebook tvrdí, že takáto informácia sama o sebe nestačí na to, aby vám sociálna sieť doporučila priateľov. Potenciálni priatelia musia mať zdieľanú polohu a mať niečo spoločné, napríklad spoločných priateľov.

Ak sa vám zdá, že je to neprimeraný zásah do vášho súkromia, tu je krátky návod, ako to vypnete. Kliknite na na Nastavenia vášho iPhone, ďalej na Súkromie, potom na Lokalizačné služby, tam si nájdite Facebook a nastavte si hodnotu na "Nikdy".

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies