Facebook odpočúva používateľov! Potvrdila to hovorkyňa spoločnosti

NETKY.SK • 19 Október 2018, 12:03 • 2 min
Facebook odpočúva používateľov! Potvrdila to hovorkyňa spoločnosti

Facebook vie o jednotlivých používateľoch oveľa viac, než by sami chceli.

slovakia

left justify in out

Problematika osobných údajov je v poslednom období veľmi diskutovanou témou. Samotný Facebook čelil dvom kauzám súvisiacim s ich únikom. Momentálne sa však na verejnosť dostali nové informácie, ktoré mnohých zaskočili.

 

img

Zdroj: SITA

 

Facebook najnovšie predstavil zariadenie Portal, ktoré funguje ako väčšina podobných domácich asistentov. Po predchádzajúcich škandáloch sa spoločnosť rozhodla niektoré z plánovaných funkcií vynechať, medzi inými aj systém rozpoznávania tváre. Na to však vyplávali na povrch pomerne desivé informácie. Facebook totiž využíva zvukové aj kamerové záznamy z našich počítačov!

 

img

Zdroj: SITA

 

To nakoniec potvrdila aj hovorkyňa spoločnosti. Uviedla však, že údaje nie sú používané na nič iné, než na správne zacielenie reklamy. "Tieto informácie môžeme použiť na informovanie reklám na všetkých našich platformách, rovnako, ako na to používame informácie z iných aplikácií," uviedla.

 

Netreba si však myslieť, že Facebook zaznamenáva každé slovo a zvuk, ktorý sa v okolí počítača vyskytne. Registruje len to, či je pri používateľovi hluk alebo skôr ticho, a tak vie, či mu má ponúkať reklamy so zvukom alebo bez neho. Portal však dokáže rozpoznávať aj pohyb jednotlivých ľudí v miestnosti, čo je pre mnohých viac ako znepokojujúce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies