Facebook odmietol špekulácie o partnerstve so Stellarom

NETKY.SK • 12 August 2018, 17:45 • 2 min
Facebook odmietol špekulácie o partnerstve so Stellarom

MENLO PARK – Spoločnosť Facebook údajne odmietla špekulácie o spolupráci so spoločnosťou Stellar. Business Insider priniesol informácie, že Facebook a Stellar uvažovali o potenciálnom partnerstve na vybudovanie Facebook varianty blockchainu Stellar.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Naša spoločnosť v súčasnosti nie je zapojená do žiadnych rokovaní s firmou Stellar a neuvažujeme ani nad využitím ich technológie," povedal hovorca spoločnosti Facebook.

 

Toto stanovisko bolo vydané v reakcii na informácie uverejnené v magazíne Business Insider, že tieto spoločnosti diskutovali o potenciálnej spolupráci. Zdroj z firmy Stellar mal údajne povedať reportérovi Business Insider, že by bolo rozumné, keby spoločnosť Facebook zaznamenávala transakcie a platby v distribuovanej knihe ako Stellar.

 

img

 

Uvidíme, či sa tieto špekulácie časom potvrdia, ale faktom ostáva, že sociálna sieť už podnikla určité kroky na osvojenie technológie blockchain. Riaditeľ divízie inžinierstva spoločnosti Facebook Evan Cheng sa minulý mesiac presunul na rovnakú pozíciu do nedávno založeného blockchain tímu.

 

Anonymné zdroje oboznámené s plánmi Facebooku uviedli, že spoločnosť Facebook skúma vytvorenie vlastnej kryptomeny do aplikácie napriek tomu, že začiatkom tohto roka zakázala krypto reklamy.

 

img

 

Kryptomena Stellar vznikla začiatkom roka 2014 ako platobná technológia založená na protokole Ripple, aj keď odvtedy prešla významnými zmenami. V júli spoločnosť Stellar získala certifikát šaría na prevody peňazí a tokenizácie aktív. S týmto certifikátom bude Stellar schopný rozvinúť svoj ekosystém aj v regiónoch, v ktorých finančné operácie vyžadujú súlad s islamskými princípmi.

 

 

 

 

Stellar (XLM) patrí do TOP10 najväčších kryptomien podľa trhovej kapitalizácie a aktuálne sa obchoduje za 0,22 USD, čo predstavuje nárast o 5,8% za posledných 24 hodín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies