Facebook odkúpi spoločnosť WhatsApp

NETKY.SK • 20 Február 2014, 08:36 • 2 min
Facebook odkúpi spoločnosť WhatsApp

BRATISLAVA - Spoločnosť Facebook odkúpi rýchlorastúcu spoločnosť WhatsApp za 19 mld. USD v hotovostnej forme a vo forme akcií. Najväčšia sociálna sieť na svete sa tak snaží získať si popularitu predovšetkým medzi mladšími užívateľmi. WhatsApp má celosvetovo 450 mil. užívateľov, pričom medzi nimi umožňuje komunikáciu.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa spoločnosti Facebook Marka Zuckerberga sa počet užívateľov WhatsApp denne zvyšuje o jeden milión. "WhatsApp doplní naše existujúce služby v oblasti chatu a posielania správ a našej komunite poskytne nový nástroj,“ povedal šéf Facebooku. "WhatsApp a Facebook Messenger slúžia rozdielnym a dôležitým užívateľom, preto budeme investovať do oboch,“ doplnil. Facebook prisľúbil, že značku WhatsApp zachová a ak sa tak nestane, zaplatí v hotovosti poplatok 1 mld. USD. Šéf WhatsApp Jan Koum sa stane členom predstavenstva spoločnosti Facebook. 

Facebook taktiež odkúpil aplikáciu na zdieľanie fotografií Instagram za 1 mld. USD. Investícia do WhatsApp bude teda výrazne vyššia. Niektorí pozorovatelia aj tak považujú zaplatenú sumu za Instagram za prehnanú. Instagram využíva 30 mil. užívateľov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies