Facebook nafúkol prvotnú ponuku akcií, predá ich až 421 miliónov

NETKY.SK • 17 Máj 2012, 07:17 • 2 min
Facebook nafúkol prvotnú ponuku akcií, predá ich až 421 miliónov

Facebook nafúkol prvotnú ponuku akcií, predá ich až 421 miliónov - Svet Facebook informoval, že pri svojom vstupe na burzu predá o 25 akcií viac, než sa doteraz plánovalo. Podľa správy pre regulačné orgány prevádzkovateľ najznámejšej sociálnej siete predá

slovakia

left justify in out

img

Facebook informoval, že pri svojom vstupe na burzu predá o 25 akcií viac, než sa doteraz plánovalo. Podľa správy pre regulačné orgány prevádzkovateľ najznámejšej sociálnej siete predá v rámci prvotnej ponuky (IPO) 421 miliónov akcií a nie 337 miliónov.

Zvýšenie objemu akcií signalizuje veľký záujem investorov o akcie. Správa prichádza deň po tom, čo Facebook oznámil, že zvyšuje očakávané cenové pásmo pre svoju akciu na 34 USD až 38 USD (26,69 eura až 29,83 eura) z 28 USD až 35 USD.

Ak sa predajú všetky ponúknuté akcie plus ďalších 63 miliónov akcií na pokrytie vysokého dopytu za cenu na hornej hranici uvedeného pásma, IPO spoločnosti bude mať cenu vyše 18,4 miliardy USD a bude jedným z najväčších v histórii. Vstup Facebooku na burzu je jedným z najočakávanejších za posledné roky a zrejme ohodnotí spoločnosť na vyše 100 miliárd USD.

V správe pre regulačné orgány sa uvádza, že extra akcie, ktoré budú k dispozícii, pochádzajú od aktuálnych akcionárov spoločnosti. To znamená, že akcionári ponúknu namiesto 157 miliónov akcií až 241 miliónov akcií. Facebook nedostane nič z predaja akcií, ktoré ponúkajú akcionári.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies